Aktuális

Heti riport – Nem jött be a kezdők szerencséje a lovin

H. N. Zs.

Létrehozva: 2019.12.01.

A Kincsem Parkban a szó szoros értelmében dübörögnek a lóerők. Itt nemcsak a lovak, hanem a sebesség szerelmesei is kiélhetik magukat.

Nem is választhattunk volna jobb programot vasárnapra, minthogy a szikrázó napsütésben ellátogassunk a Kincsem Parkba. Nemcsak a lósportokat, az ügetőt és a galoppot ismertük meg, hanem az ott dolgozók betekintést engedtek a Kincsem Park működésébe is. Két futam közt pedig feltettem egy kisebb összeget a kinézett lóra.

Hiába a kedvenc szám

Őszintén bevallom, soha nem voltam még a Kincsem Parkban, de mindig is kíváncsi voltam rá, milyen is lehet eltölteni itt egy napot. Meg kell mondjam, nem csalódtam. Elsőnek felmértem a terepet. A gyönyörű környezet mellett lenyűgöztek a csodaszép lovak a jártatóban, majd később a versenypályán. Ezen a napon kilenc galoppfutamot izgulhattak végig a nézők. Nekem a harmadikra sikerült elég bátorságot szereznem, hogy az egyik fogadóablaknál megtegyem a tétjeimet. A 4-es lóra, egészen pontosan Sicilian Prince-re fogadtam. Azért rá, mert tudás híján a vakszerencsére bíztam ma­gam, így a szerencseszámomat játszottam meg. Izgatottan vártam a rajtot, hiszen már ticket is volt a kezemben. Amikor megindultak a lovak, váratlan izgalom lett úrrá rajtam. Ott futott a négyeske, én pedig teljes elánnal belevetettem magam a szurkolásba. Úgyis azt szokták mondani, hogy a kezdőknek mindig szerencséjük van. Ám ekkor meghallottam, hogy valaki épp azt meséli, milyen jó, amikor zöld­fülűek játszanak, mert arra a lóra senki sem fo­gad, akire az első fogadó... Véget ért a verseny, és a lovam utolsóként ért célba. Még jó, hogy csak háromszáz forintot tettem rá.

A mindentudó turf

A fogadás nem könnyű műfaj, hiszen ha az lenne, a törzsvendégek mindegyike luxusautóval járna. Meglepetten vettem tudomásul, hogy szinte mindegyikük babonás. Belenézni mások turfjába pedig főbenjáró bűn. Apropó turf, ez egy olyan kiadvány, amiben benne van az összes aznapi futam, valamint minden hasznos információ a lóról, a lovasáról és az eredményeikről. A fogadó ebbe firkantja bele a számításait, tippjeit.

– Apukám régóta kijár, anyukám pedig itt dolgozik. Mindig azt szoktam mondani, hogy csak a fogantatásom nem itt történt – mesélte a Vasárnapi Borsnak a huszonegy éves Török Dániel. – Nagyon szeretek ide járni. Két héttel ezelőtt nyertem az eddigi legnagyobb nyereményemet, 120 ezer forintot.

Természetesen Dani is őrülten babonás. Mindig ugyanazt a zoknit veszi fel és mindig farmeringben jön ki.

Az új nemzetközi játék, a Kincsem+ Tuti tartja most lázban a fogadókat, amit a lottózóban is meg lehet játszani. A legnagyobb magyar nyeremény eddig 104 millió forint volt, de több mint százan nyertek már idén egymilliónál többet. Ez egy gépi játék, a lényege, hogy 16 lóból kell eltalálni az első ötöt, méghozzá jó sorrendben. Egy itt elcsípett szállóige szerint: Aki nyer, taxival megy haza!

Megjósolta a futamot

Régen presztízs volt lóversenyre járni, de nem mindenki juthatott be. Ám az, aki már gyerekkorában beleszeretett, itt öregszik meg.

– Volt egy idős úr, aki minden egyes hétvégén kijárt a lovira – kezdte a szomorú történetet Harazin Tibor, a Kincsem Park rendezvényfelelőse. – Már csütörtökön megvette a turfot, és szombaton jött ki fogadni. Egyik hétvégén nem érkezett meg. Tudtuk, nagy a baj. Meghalt szegény, és a lakásán megtalálták a turfját, kiderült, pontos számításokkal eltalálta, ki nyeri meg a hétvégi futamot. Oltári nagy pénzt szakított volna.

Kincsemtől Overdose-ig A Kincsem Parkban sok világhírű ló megfordult már. Most Nancho az új reménység.

– A galoppversenyen angol telivérek versenyeznek, ez egy 300 éves fajta – osztja meg velünk Krebs András marketingvezető. – Kincsem az 1870-es években 54-szer futott és 54-szer nyert. Kisbér pedig az első és eddig egyetlen magyar tenyésztésű angol telivér, amely Angol Derbyt tudott nyerni. Imperial Baden-Badenben a nagydíjban második lett, ez volt a legnagyobb sikere. Ott egyébként Kincsem háromszor nyert. Az újabb klasszisra több évtizedet kellett várni, de Overdose újra lendületet adott a sportágnak.

Óriási tervek

Pécsi István ügyvezető igazgató össztársadalmi eseménynek ne­vezi a lóversenyt.

– A Kincsem Park családbarát lett, és az elmúlt években megnőtt itthon a lóverseny ismertsége – büszkélkedik, s megemlíti, a Kincsem című film, amellyel együttműködtek, sokat lendített a népszerűségükön. – A kiemelt eseményeink tízezreket mozgatnak meg. Hamarosan átadunk egy új agár- és egy nemzetközi rögbipályát. Tervünk, hogy egy olyan, a Kincsem-legendára épülő élménypark legyen, amit az év 365 napján lehet látogatni. Szintén szeretnénk egy Kincsem-tanösvényt, hiszen minden tőle indult. A fő célunk azonban, hogy az újabb generációk is megszeressék a lósportot.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143908_auto_resized.jpg
origo.hu

Budapesti luxusüzlet-rablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142646_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Next Top Model Hungary: Bikinis fotóval jelentette be, babát vár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135573_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142958_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27217_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Veszélybe került Marics Peti karrierje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143072_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713541510
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713541510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/eHoVeyx6gIlDwR7p63pRcTgYlu0g8sySEhGhq5IsMus/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAzMjlkZWY5NTczZTQ5OGJiNjcyMzU4Mjc0Y2U2MmFk.jpg
Márka

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot