Hét lányt molesztálhatott a nyíregyházi tanár

Történelmet és testnevelést tanított az egyik szabolcsi középiskolában az a tanár, akit szexuális kényszerítés gyanúja miatt vettek őrizetbe.
Történelmet és testnevelést tanított az egyik szabolcsi középiskolában az a tanár, akit szexuális kényszerítés gyanúja miatt vettek őrizetbe.

A gyanúsítás szerint a tanár átölelte, simogatta a diáklányokat, és bizalmas üzeneteket küldött nekik. Egyikük annyira kikészült a tanár viselkedésétől, hogy pszichológusának bevallotta: azon gondolkodik, önkezével vet véget az éle­tének. Ezek után vették a rendőrök 30 napra őrizetbe a pedagógust. A korosodó férfi kollégiumi tanárként dolgozott ab­ban a szakközépiskolában, ahol testvére az igazgató.

– Rendes, becsületes családnak ismertem őket, mind a há­rom gyerek tanár lett. Nagyon ha­mar elkerültek a falunkból, egyetemre mentek, majd más városban telepedtek le. Örömmel láttam az interneten, hogy az igazgató úrnak és a lánytestvérüknek is született gyermeke, Árpiról nincs hírem e tekintetben – mondta a Borsnak egy nő, aki abban a faluban él, ahonnan a szexuális kényszerítéssel gyanúsított férfi is származik.

A Bors információja szerint a gyanúsított egy alapítványt is létrehozott, amelynek célja: a gyermekek hatékonyabb oktatása, az ifjúságvédelem és a hátrányos helyzetű csoportok esélyegyenlőségének elősegítése. Facebook-profiljából az is kiderül, hogy lelkes focirajongó, rengeteg képet osztott meg a pár évvel ezelőtt fiataloknak rendezett kupáról, amin ő volt a díjátadó. Borítóképén pedig négy korábbi lánytanítványával látható összeölelkezve. A Bors azt is megtudta, hogy korábban a Magyar Labdarúgó Szövetségben koordinátorként dolgozott, de az MLSZ átszervezése után már nem tartottak igényt a munkájára.

Az iskola a nyomozás idejére a tanárt felmentette, és belső vizsgálatot rendelt el. Információink szerint az eset kirobbanása után to­vábbi hat lány jelentkezett a rendőrségen, hogy elmondja, mit tett velük Árpi bácsi.