Hét gyermekét és egy kutyát is megrontott a pedofil

Összesen 140 nevelt gyermek fordult meg a perverz kezei közt, így könnyen lehet, hogy az áldozatok száma nőni fog.
Összesen 140 nevelt gyermek fordult meg a perverz kezei közt, így könnyen lehet, hogy az áldozatok száma nőni fog.

Cesar Gonzales-Mugaburu kegyetlen tettei először januárban jutottak a hatóságok tudomására, miután két nevelt gyermeke jelentette: a férfi szexuális töltetű megjegyzéseket tett nekik. A meginduló nyomozás hatására azonban pillanatok alatt egyre többen jelentkeztek, így egyre több részletre derült fény. Míg a New York Times pénteken öt fiúról számolt be, akit szexuálisan zaklatott Gonzales-Mugaburu, a New York Daily News vasárnapi információi szerint hétre tehető a megrontottak száma - valamint egy kutyán is kiélte perverz vágyait a férfi.

A New York-i Suffolk megyében élő pedofilnál 1996 augusztusa és ez év januárja között összesen 140 nevelt gyermek lakott. Az eddig megismert adatok szerint a piciket elzárta a világtól: elvágta a telefonvonalakat, nem barátkozhattak, iskolán kívül nem mehettek sehová, gyakran a szobájukat sem hagyhatták el. Egyes kisfiúknál azonban a szabályos fogva tartásnál is sokkal tovább ment: ők ugyanis szexuális zaklatásnak is ki voltak téve. Az egyik nevelt kislány elmondása szerint a férfi egy szuka kutyával is élvezkedett - amit a lánynak végig kellett néznie.

A hatóságok jelenleg nem csak azt vizsgálják, összesen hány áldozata is volt a perverznek, hanem azt is, hogy nem tűnhetett fel senkinek, hogy a férfi alkalmatlan nevelő szülőnek - illetve egyáltalán miként lehet, hogy engedélyezték nevelő szülői státuszát. A törvény szerint ugyanis noha a nevelők az államtól kapnak pénzt a gyerekek nevelésére, ugyanakkor követelmény, hogy ne ez legyen az egyetlen bevételük. Gonzales-Mugaburu esetében azonban nem bizonyítható, hogy dolgozott-e valaha is borkereskedőként és kutyakozmetikusként, mint ahogy azt ő állítja. A férfi felügyelete alatt átlagosan egyszerre nyolc gyermek volt - gyermekenként 2200-2400 dollárt kapott értük havonta.

Gonzales-Mugaburu pénteken ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Ha elítélik, minden bizonnyal a rácsok mögött fogja letölteni élete hátralévő részét.