Aktuális

Házuk eladásából kezd új életet Bajor özvegye

A. T., F. Zs., kbv

Létrehozva: 2016.01.05.

ldikó kezd kilábalni a férje halála okozta sokkból. A házhoz a színész betegsége miatt rossz emlékek is fűzik, ráadásul anyagi gondok gyötrik.

Megválik közös, fülei otthonuktól Ildikó, Bajor Imre özvegye. A 2014 augusztusában elhunyt színművész felesége ezzel rábólintott egy új élet kezdetére, és nyitott a továbblépésre.

A Balatontól autóval néhány percre található, 183 négyzetméteres, kétszintes, úszómedencés, hatalmas kerttel rendelkező ingatlant a helyi piaci ár felett, 35 millió forintért hirdetik az ingatlanügynökségek. Egy négyzetméter átlagosan hatvannégyezer forinttal drágább a falu többi, eladásra kínált házainak négyzetméterárainál.

Az ingatlanügynök szerint talán egy szépséghibája van a legendás háznak, mégpedig az, hogy egy temetővel szemben helyezkedik el. Korábban egyébként a ház értékét majd’ háromszorosára becsülték, de tudomásul kell venni, annyiért nem jön vevő. Annyi biztos: a bevételből legfeljebb egy kis garzonra futja majd az özvegynek.

Tönkrement étterme miatt Bajornak sokáig adósságai voltak, de nyaralója tehermentes és rendezett jogviszonyú. Egy tulajdonosa van, vélhetően az özvegy. Csupán annyit tudunk, hogy a színész gyermekei, Lili és Marci nem gördítettek akadályt az eladás útjába.

Kell-e osztozni a vagyonon?

Mit mond a jog, kit és milyen mértékben illet a vételár?
– Kizárólag abban az esetben örökölne bármit is Bajor gyermekeinek anyja, Hámori Eszter színésznő, ha Bajor Imre halála előtt végrendelkezett volna a javára – nyilatkozta lapunknak dr. Mezei András ügyvéd. – Végrendelet nélkül azonban kizárólag Ildikó, a színész felesége örököl, holtig tartó haszonélvezetet arra a lakásra, ahol éltek, illetve özvegyi jogviszonnyal is rendelkezik, amíg újra férjhez nem megy. A gyerekek kapnak még a vagyonból úgynevezett köteles részt.

A színész halála után az özvegy magányosan tengette napjait hatalmas otthonában. Mivel mindig is elhunyt férje ügyeit intézte, így hivatalosan munkanélküli, vagyis arra sem volt kényszerítve, hogy naponta közösségbe járjon. Néhány hó­napja azonban ráeszmélt, ez így nem mehet tovább, még fiatal a remeteléthez.

– Ildikó még mindig sokkos állapotban van Imi halála miatt, de végre ráébredt, hogy túl kell lépnie a történteken. Egyre többet mozdul ki otthonról, társaságba jár, aktivizálta magát a közösségi oldalon is. A szilveszter éjszakát is a barátaival töltötte. Már vannak tervei, hogy mihez kezd az életével – árulta el a Borsnak az özvegy egyik barátja.

– Sok szép, és Imi betegsége miatt sok rossz emlék is köti őt Füléhez, ráadásul a ház fenntartása irgalmatlan költségeket emészt fel, neki pedig nincs pénze. A kert hatalmas, kertész gondozza, de elég csak a fűtésre gondolnunk. Budapesttől is messze van, az ingázás szintén súlyos ezreket emészt fel. Biztos vagyok benne, hogy részben az anyagiak miatt hozta meg végül ezt a döntést.

– Én is csak néhány napja tudom, hogy eladó a ház. Gondolom, komoly oka van annak, hogy a család így határozott, és biztos, a fájó emlékeket is felejteni akarják – mondta Koós János, aki haláláig szoros barátságot ápolt Bajorral, és akinek szintén Fülén, a szóban forgó házzal egy utcában van a nyaralója. Egykoron épp nála vendégeskedett Imi, amikor beleszeretett a környezetbe. – Sok időt töltöttem Iminél. Fürödtünk a medencében, iszogattunk, beszélgettünk. Üres nélküle a falu.
 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161805_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714087209
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160984_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Egy újabb álompárnak vége: a műsorvezető bejelentette, külön utakon folytatják párjával

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17152180_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156167_auto_resized.jpg
vg.hu

Magasabb kamatozásra vált a Bónusz Magyar Állampapír

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714087209
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162794_auto_resized.jpg
astronet.hu

Az Isteni Áldás angyala védelmez minket április 26. és 30. között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162975_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Iszak Eszter megmutatta: már ennyire gömbölyödik a pocakja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163165_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros