Hazahozták a Skóciában elhunyt Dávid holttestét

Szülővárosában helyezik végső nyugalomra a Skóciában tragikus balesetben elhunyt fiatal Gáspár Dávidot. A halálos balesetének körülményei egyelőre tisztázatlanok.
Szülővárosában helyezik végső nyugalomra a Skóciában tragikus balesetben elhunyt fiatal Gáspár Dávidot. A halálos balesetének körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Megadhatják szülei a végtisztességet a Skóciában elhunyt, húszéves fiatalnak, Gáspár Dávidnak. Mint azt a Bors megírta: a fiú szeptemberben ment ki Edinburgh-ba, hogy új életet kezdjen és anyagilag támogassa családját. A fiú azonban tizenhárom éves unokaöccsével, Danival együtt elsején súlyos autóbalesetet szenvedett. Daninak a kulcscsontja eltört, de már jobban van, Dávid azonban súlyosabban sérült. Napokig harcoltak érte az orvosok, de szervezete múlt hétfőn feladta a harcot.

A gyásztól összeroppant szülők imádott fiukat otthon, Salgótarjánban szerették volna eltemetni, de a holttest hazahozatala anyagilag meghaladta erejüket. Az interneten kértek segítséget, és sokan a család mellé álltak: az összeg pár nap alatt össze is jött. Az adományok összeadásában Győzike édesapja, idősebb Gáspár Győző is segített, a család külön megköszönte nekik a támogatást:

– Szeretnék köszönetet mondani mindazon embereknek, akik e szörnyű tragédiában a család segítségére voltak – üzenik Facebookon a szülők.

– Külön köszönetet szeretnék mondani id. Gáspár Győző unokája, Gabriella által felajánlott ötvenezer forint adományért – írták. Hozzátették: hálával tartoznak a kinti magyaroknak, tolmácsoknak, és mindenkinek, akik kisebb-nagyobb összeggel segítették őket.

– Örülünk, hogy sikerült, a család a szülővárosában szerette volna eltemetni Dávidot. Anyagilag megterhelő ez az időszak, egyikőjük sem tudott dolgozni, míg kint voltak Skóciában. Úgy tudom, hogy van egy tanú, aki állítja, hogy a másik sofőr hibázott. A nyomozás végén az ügyben per is indulhat – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.