Aktuális

Hátborzongatóan hasonlít Farkas Helga és VV Fanni esete

G. J., B. B.

Létrehozva: 2018.05.28.

Kísérteties az egyezés a kilencvenes évek egyik legnagyobb bűnügye, Farkas Helga elrablása és VV Fanni eltűnése között. A Bors feltárja az egyezéseket.

Csatornába dobták

Külföld

Csaknem egy hónappal elrablása után egy rejtélyes telefonáló állította: Helgát külföldre vitték. Többször felvetődött egy olasz szál is az ügyben. Fanni esetében sem kizárt, hogy gyilkosa a szomszédos országok valamelyikében rejtette el a testét, mivel a GPS-adatok alapján átléphette a határt.

A jómódú orosházi vállalkozó lányát, Farkas Helgát egy csütörtöki napon, 1991. június 27-én rabolták el, amivel egyik ismerősét, Csapó Józsefet és barátját, Juhász Benedeket gyanúsították meg. Az akkor 17 éves lányt a szegedi autószerelőjénél látták utoljára, nyaralás előtt a Mazdáját vitte olajcserére. Az első pénzt követelő telefonhívást – akkor még nem tudták, hogy Csapó volt az – még aznap, a következőt másnap kapta az apa. Ekkor Helga még életben volt, a hangját le is játszották neki. A kocsiját megtalálták a rendőrök, benne egy rejtélyes, 44-es lábnyommal és egy ismeretlen tenyérlenyomattal, ami biztos, hogy nem Csapóéktól származott. Az utolsó telefon vasárnap érkezett, a szerettei ekkor hallottak utoljára Helgáról.

Nincs meg a holttest

Helga ügye 2011. június 27-én el­évült, Fanni maradványai után azonban a mai napig aktívan kutatnak. Úgy tudjuk, eddig csaknem 300 millió forintos bűnügyi költséget emésztett fel a keresés.

Juhász halála után a felesége nyilvánosságra hozta neki tett vallomását. Eszerint Helgát egy orosházi garázs szerelőaknájában tartották megkötözve, miután azonban ugrott a váltságdíj, zsákot húztak a fejére, és egy zsinórral megfojtották, a testet pedig a csatornába dobták. A le­bukástól rettegve egy év múlva összegyűjtötték a maradványokat, és a gádorosi erdőben benzinnel lelocsolták, majd elégették.

A holttest vagy a maradványok sosem kerültek elő, Csapót pedig sosem tudták elítélni gyilkosságért, csak emberrablásért ült tíz évet.     

Kútban is lehet

Az egykori valóság­show-szereplő, No­vozánszki Fanni ta­valy november 20-án este tűnt el. A dunaújvárosi politikusjelöltet és korábbi szerelmét, B. Lászlót gyanúsítják meggyilkolásával, aki a biztonsági kamera felvételei alapján az ölében vitte le egy mélygarázsba a lány élettelen testét. A kocsija GPS-jelei szerint csaknem négy napon át Budapest, Dunaújváros és Veszprém között furikázott, hogy elrejtse a holttestet. A feltételezett gyilkosság után megpróbálta ugyan eltüntetni a vérnyomokat a bérelt autóból, de nem sikerült. A férfi részleges beismerő vallomást tett, ám a gyilkosságot tagadja.

A lányok

Mindkettő csinos, feltűnő, népszerű és karizmatikus jelenség volt, kiterjedt ismerősi körrel rendelkezett, szeretett a középpontban lenni. Helgát mint a város leggazdagabb vállalkozójának lányát, szinte mindenki ismerte, Fanni tévésztár volt.

A lány holttestét fél éve nagy erőkkel keresik: a Dunában drónnal és búvárokkal is kutattak utána, az ország több pontját átfésülték, legutóbb pedig a Fertő tóban talált torzóról gyanították, hogy Fanni lehet. A család ügyvédje szerint nem kizárt, hogy egy elhagyatott kútba dobta a testet a gyilkos, és ha így van, akkor esélytelen, hogy valaha is előkerül. A víz ugyanis elfedi a szagot, és a halottkereső kutya sem tudja kiszagolni a tetemet. Barlang vagy üreg is szóba került még, illetve, hogy egy erdős területen áshatták el. Egy másik teória szerint a tettes fogott egy ácskapcsot, és éjszaka felemelte a negyvenezer budapesti aknafedél egyikét, majd belecsúsztatta a lány holttestét. Ez esetben belekerült egy hatszáz kilométer hosszú rendszer áramlásába.

hasonlóságok

Az eltűnés

Mindkét lányt elrabolták, méghozzá egy olyan férfi, akit közelről ismert, akiben megbízott.

Az indíték

Korábbi hírek szerint, ha B. László tette, akkor azért végzett Fannival, mert bele­őrült a szerelmi bánatba, miután szakított vele. Jelenleg valószínűbb, hogy pénzért gyilkolhatott. Helga esetében efelől kétség sem volt: 500 ezer német márkát, azaz mostani árfolyamon 21 millió forintot követeltek érte.

A gyanúsítás

Mindkét esetben elfogtak egy feltételezett tettest, de ahogyan Csapóra, úgy eddig B.-re sem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot, csupán emberrablást írnak a számlájára.

Országos sztori

Ahogy Helga ügye a kilencvenes években, úgy tartja nap­jainkban lázban az országot Fannié. Rendőrök mellett újságírók és látók hada próbálta már felderíteni, mi történt vele.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089698_auto_resized.png
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26464_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083461_auto_resized.png
metropol.hu

„Gáborékat hagyd békén! Neki is jár a boldogság” – Tóth Gabi válaszolt a provokálónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086801_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086128_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26465_resized.jpg?avcount=1711703412
origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17076634_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711703412
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/1SWzGq3QsizyH5iPB4Vk8natZWSvqGt3PPUISscQeJo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzk3N2NkOTk0MzY5MzQzOWM5YzY5ZmYyZjk5YTA2Zjhi.jpg
Megindító

„Boldogan mutatta a nap végén az összegyűjtött csokitojásokat” - húsvétra is feldíszítette a családja a kiskamaszként elhunyt Dominik sírhelyét

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/72Cjs82PCBFRY-f_4a-SA4Qf8FwuQl3cYT0qo2nU9Bo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiNDhiYmViYjhlNjRmOWM4NmQ0YWUyNTExYTQ1NTlk.jpg
Tragédia

Robbanás történt Budapesten: egy ember meghalt, többen megsérültek