Aktuális

Háromhavonta egyeztet Soros embereivel az Európai Bizottság első alelnöke

Bors

Létrehozva: 2018.03.23.

Forrás: AFP

Az nem titok, hogy Frans Timmermans 20 éve kapcsolatban van Soros Györggyel: idén februárban és tavaly is többször fogadta az amerikai tőzsdespekulánst Brüsszelben. Az alelnök – bevallása szerint – főként Európa egységének megerősítéséről tárgyalt Sorossal, rendszeres találkozóik pedig szerepelnek a mindenki számára hozzáférhető bizottsági ese­mény­naptárban.

Ezekből az adatokból azonban most más is kiderült: Timmermans nemcsak Sorossal, hanem Soros szervezeteinek embereivel is rendszeresen egyeztet, sőt az EB-alelnök találkozott a legtöbbet a biztosok közül a Nyílt Társadalom Alapítvány brüsszeli központjának képviselőivel.

Az Open Society European Policy Institute (OSEPI) befolyásos szervezet, legfőbb terepük az Európai Parlament és az Európai Bizottság. EP-akkreditációja 12 lobbistájuknak van, akik összesen 52-szer, vagy­is szinte hetente találkoznak az Európai Bizottság képviselőivel.

A határidőnaplók adatai szerint Timmermans tavaly körülbelül háromhavonta egyeztetett velük, a megbeszéléseken pedig a ma­gyar civil törvényről, a CEU-t is érintő jogszabályról és a migrációról volt szó. A magyar civil törvényt Timmermans többször is keményen bírálta, az Európai Parlament április 26-i vitáján is felszólalt. Egy nappal később találkozott Sorossal, április 28-án pedig ismét az OSEPI emberé­vel egyeztetett.

Azt nem tudni, hogy milyen instrukciókat, illetve „jó tanácsokat” kapott, minden­esetre érdekes, hogy öt nappal később újabb kirohanást intézett Orbán Viktor ellen: egy lapinter­júban antiszemitizmussal vádolta meg a magyar kormányfőt, amiért Orbán Viktor az EP-vitán amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt. Timmermans azt is leszögezte: ezután az Európai Bizottságnak jobban be kell avatkoznia a magyarországi vitákba.

Soros György tehát sajátos és mindent átszövő intézményrendszert hozott létre Brüsszelben. Nemcsak a bizottság alelnöke, hanem több – Magyarországot folyamatosan támadó uniós biztos és EP-képviselő is állandó kapcsolatban áll az OSEPI-vel. Az már ősszel nyilvánosságra került, hogy Soros Györgynek illetve szervezeteinek a 751 EP-képviselőből 226 „megbízható szövetségese” van az Európai Parlamentben. (A listán több jobboldali politikus is szerepel, például a Fidesz pártcsaládjához, az Európai Néppárthoz tartozó, CEU-ügyben többször megszólaló Frank Engel. Róla a szervezet dokumentumában azt is megjegyzik, hogy adott esetben kész szembefordulni pártjával.)

A „megbízható szövetségesek” többsége balliberális, mint Guy Verhofstadt, Sophie in ’t Veld, Ulrike Lunacek és Cecilia Wikström is, aki a migránskvóta egyik szószólója. A LIBE Bizottság tagjaként – ő készítette elő azt a jelentést, amely visszaigazolja a milliárdos migrációs elgondolásait.

Az előterjesztésben – amelyet az EP is elfogadott – megtalálható a felső korlát nélküli kvóta, Soros György szervezetei­nek részvétele a migránsok betelepítésében és a családegyesítés felgyorsítása. A liberális képviselő tavaly novemberben az interneten is büszkélkedett azzal, hogy találkozott a tőzsdespekulánssal.

Rajtuk kívül Věra Jourová, az Európai Bizottság jogérvényesülésért felelős biztosa is be van kötve Soros brüsszeli szervezetéhez. Tavaly kétszer is tárgyalt Sorossal, az egyeztetéseken novemberben Soros mellett ott volt az OSEPI vezetője, Heather Grabbe is. Az első találkozóról készült fotót a Twitteren is megosztotta, a kép alá pedig azt írta: „Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. Az Open Society értékei állnak az EU lépéseinek szívében”. Jourova emellett olyan tanácsadót vett maga mellé, Monica Ladmanova személyében, aki 2008-ig a Nyílt Társadalom Alapítvány prágai központjának ügyvezető igazgatója volt.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141540_auto_resized.jpg
origo.hu

Váratlanul megszűnik egy hazai tévécsatorna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27198_resized.jpg?avcount=1713503710
origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142428_auto_resized.png
metropol.hu

Dárdai fiának súlyos döntést kell meghoznia: mi lesz a magyar válogatott új sztárjával?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138611_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142129_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140989_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27197_resized.jpg?avcount=1713503710
origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136775_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713503710
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713503710
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mSts2k-JQqRYODCdW16d4eqJA9FMyXwYmZjTAbujoAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0ZWEyYWViNjJmOTRhMzZhN2VhOTU0NWViNDI3MjJh.jpg
Megindító

„A szemeim előtt hunyt el” – kisfia 5. születésnapján halt meg Luca

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JIJelZCZnGCtu6W-rcfNnVOo_DQavFwenPnAqUoGoHU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5MmFmZDE3ZjY1NDQ5YzFhYWNlOGY4NDc5ZGZkNDlm.jpg
Dráma

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze