Aktuális

„Három gyereket temettünk el 6 hónap alatt, a törvény azonban ezt el sem ismeri”

Bors

Létrehozva: 2017.03.21.

<p>Amellett, hogy hihetetlen tragédiájukat próbálják feldolgozni a szülők, a törvény megváltoztatásáért is csatába szállnak.</p>

Elképzelni is nehéz, min mehetett keresztül az elmúlt fél évben Lucy Black és Adam Hendry. A brit pár három gyermeküket veszítette el - azonban egyik gyermekük hivatalosan soha nem is létezett.

Lucy és Adam első közös gyermeke, Matilda múlt augusztusban jött világra, a terhesség 35. hetében. A pici azonban halva született. Egyszerre állították ki a születést és a halált igazoló papírokat is...

A gyászt egyetlen dolog enyhítette csak: az orvosok biztosították a szerelmeseket, hogy a 32 éves asszony bármikor újra teherbe is eshet - ami nem sokkal később meg is történt. Kiderült: Lucy ikreket vár. „Egy fiú és egy kislány. Minden tökéletesnek tűnt” - emlékezett vissza az asszony, akit azonban a terhesség huszadik hetében ismét kórházba kellet szállítani. 

Amikor megindult a szülés, még mindkét pici mozgott. Húsz perccel később jött világra Joshua - holtan. Harriet ekkor még Lucy méhében volt. A szülők reménykedtek, talán ő megmarad - azonban két nap múlva ő is kibújt. Noha önállóan nem lélegzett, édesanyja tisztán látta, hogy mozog a pici mellkasa, valamint ekkor még a szíve is vert pár pillanatig. „Ez a világ legszörnyűbb dolga. Látod az élet jeleit, és meg akarsz tenni mindent, ami lehetséges, de egyszerűen túl kicsi volt.”

Az ikreket múlt csütörtökön temették el.

Lucyt és Adamot a hármas tragédia után érte az újabb sokk: mivel Joshua még a 24. hét előtt született, hivatalosan nem ismeri el a törvény a létezését. Noha ugyanúgy halva jött világra, mint augusztusban Matilda, az fiúcska esetében nem halva születés, hanem vetélés történt a szabályozás szerint. Harriet szíve vert pár pillanatig - így ő születési- és halotti anyakönyvi kivonatot is kapott - írja a Mirror.

A pár most arra gyűjt aláírásokat, hogy a parlament tárgyaljon a törvény megváltoztatásáról, és a 24 hetes korhatárt csökkentsék le 20 hétre. Mint érvelnek: a szabályozás még 1953-ban született, és azóta rengeteget fejlődött az orvostudomány is - valamint a családok megérdemlik, hogy legalább papíron elismerje az állam a gyermekek létezését.

Lucy és Adam jelenleg együtt neveli az asszony korábbi kapcsolatából született hatéves fiát - azonban továbbra is szeretnének közös gyermeket.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében