Haldokló apját nővére akarta megmenteni, amikor kiderült, ő is beteg – azonnal cselekedett

William Rillstone nem volt beteges egész életében, elmondása szerint 50 évig nem kellett orvoshoz fordulnia, ám 2014-ben tüdőgyulladással kórházba került, ahol leállt a veséje. Nagyon rohamosan romlott a 72 éves apa állapota, kiderült, hogy csak egy transzplantáció mentheti meg az életét. Nagyobbik lánya, Claire azonnal fel is ajánlotta egyik veséjét, elkezdődött az ilyenkor hosszas tesztelési procedúra, ám az utolsó vizsgálatok során 2015 februárjában kiderült, hogy a rák egy ritka fajtája támadta meg a férfi szervezetét, ezért az átültetést el kellett halasztani.

Sister steps in with kidney for dad after donor sibling's cancer blow

Devoted daughter Claire Eggleton was a week away from giving her dad the kidney that would save his life when doctors told her the operation was off - because she had breast cancer . Instead of preparing to be a transplant donor Claire, 46, began life-saving chemotherapy of her own, an ordeal made worse believing it might sentence her dad William Rillstone to death.

A család nem adta fel, és egy olyan egészségügyi intézményt keresett, amely az apa betegségei ellenére is vállalta az immár nagy kockázattal járó transzplantációt, a 46 éves Claire pedig már alig várta, hogy megmenthesse édesapját. Tavaly októberre újra kitűztek egy időpontot, ám egy héttel a beavatkozást megelőzően Claire-nél mellrákot diagnosztizáltak, az orvosok pedig másodszor is elhalasztották az operációt.

„Nagyon le voltam sújtva, elsősorban apa miatt. Úgy éreztem, hogy cserben hagyom” – mondta az idősebbik lány, aki nagyon elkeseredett, felhívta apját és testvérét, közölte velük a rossz hírt, majd hazament, és elkezdett felkészülni a rá váró kezelésekre. Közben nem is sejtette, hogy apja transzplantációs tervei nem estek végleg kútba.

Ugyanis húga ahogy meghallotta a rossz hírt, azonnal jelentkezett az intézetbe donornak, így végül Kathrynen és Williamen ez év elején elvégezték az átültetést, és bár mindkettejüknek hónapokra volt szüksége a felgyógyuláshoz, mára már jól vannak.

Claire pedig átesett hat kör kemoterápiás kezelésen, sugárkezelést kapott, kihullott a haja, de ő is felgyógyult, így a nyáron megtarthatta régen tervezett esküvőjét a párjával.

„Mindannyiunknak nagy szüksége volt az ünneplésre. Nagyszerű, hogy ezt végigcsináltuk. Már annyiszor le akartuk mondani az esküvőt, de nagyon örülök, hogy nem tettük, és mind itt lehettünk” – mondta az újdonsült feleség, Claire. "Nagyon érzelmes nap volt, ahogy elvonultam a széksorok között, láttam apa szemében a könnyeket."