Halálszombat a hazai utakon - megrázó fotók

Derecske és Berettyóújfalu között kamion és személyautó ütközött, az M1-esen és Veszkénynél is súlyos balesetek történtek.
Derecske és Berettyóújfalu között kamion és személyautó ütközött, az M1-esen és Veszkénynél is súlyos balesetek történtek.

Aratott a halál a hazai közütakon szombaton és vasárnap hajnalban, három balesetben összesen hatan vesztették életüket.

Először szombat este a 47-es főúton Derecske és Berettyóújfalu között a 32-es kilométernél egy kamion és egy személyautó ütközött össze, közölte Rácz Máté a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

Az ütközés következtében egy 28 éves, egy 25 éves és egy 23 éves férfi a helyszínen életét vesztette, míg egy 28 éves férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők. Őt a berettyóújfalui, hajdúszoboszlói és püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsból. Időközben kiderült, hogy a baleset áldozatai és sérültje debreceni kézilabdaszurkolók voltak, akik Békéscsabáról, a Loki női csapatának meccséről tartottak hazafelé.

– Négyen indultak útnak, mint már oly sokszor. Kiszurkolták a győzelmet, aztán elindultak hazafelé. Aztán Berettyóújfalu és Derecske között a 47-es számú főút 32-es kilométerénél egy külföldi kamion leszakadt kereke csapódott járművüknek, amely irányíthatatlanná vált és egy szembejövő kamionnak ütközött. Hárman azonnal életüket vesztették, az autó negyedik utasának életéért még küzdenek. Elfogytak a szavak, csak a csend maradt és a könnyek! Isten Veletek Srácok! Soha nem feledünk Titeket! – írta közleményében a Dvsckezlabda.hu.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja a baleset pontos körülményeit. A kamion nem szállított veszélyes anyagokat. Az útra törmelék szóródott. A műszaki mentés és helyszínelés idejére az utat lezárták.

© Fotó: MTI

Szintén halálos kimenetelű közúti baleset történt szombat este az M1-es autópálya Budapestről kivezető szakaszán a 23-as kilométerszelvénynél - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Az elsődleges adatok szerint eddig tisztázatlan körülmények között két személygépkocsi ütközött össze. A baleset során egy személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ütközésben két másik személy is megsérült.

© Fotó: MTI

Majd szombat éjjel a 85-ös főúton a veszkényi elágazásnál két személyautó ütközött össze. A balesetben két ember életét vesztette, rajtuk kívül egy személy könnyű sérüléseket szenvedett - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A rendőrség tájékoztatása szerint a két autó eddig ismeretlen okból és körülmények között frontálisan ütközött össze. A műszaki mentéshez a kapuvári és a csornai tűzoltókat riasztották. Az alábbi fotók ennek a baleseteknek a helyszínén készültek.

© Fotó: police.hu

© Fotó: police.hu

© Fotó: police.hu

© Fotó: police.hu

© Fotó: police.hu

© Fotó: police.hu