Halálra gázolták a magyar portást Angliában

Az angolok nem tudják, hogy kit kellene értesíteniük Magyarországon a férfi haláláról.
Az angolok nem tudják, hogy kit kellene értesíteniük Magyarországon a férfi haláláról.

Egy idős magyar férfit gyászolnak az angliai Brightonban. A 78 éves S. János egy rendőrségi akcióba csöppent, pedig csak a zebrán akart átmenni. A szerencsétlen férfi nem is sejtette, hogy egy piros Vauxhall Astrát üldöznek a rendőrök, amely nem állt meg a rutin­ellenőrzésnél. A St. James kereszteződésbe érő autó padlógázzal robogott, amikor János lelépett a zebráról. Esélye sem volt a túlélésre, a helyszínen életét vesztette.

János egyedül élt Angliában, egy lánytestvére lakik itthon. Lehet, hogy nem is értesült a férfi haláláról

Az egyedül élő idős magyar férfit amúgy sokan ismerték a környéken, éjszakai portásként dolgozott a gázolás helyszínétől nem messze, az Atlantic Hotelben. A rendőrök szerint a tragikus esetnél is a munkahelyére igyekezett.

János halála megviselte a kollégáit. A hotel biztonsági főnöke elmondta, a férfi 25 éve dolgozott náluk, és egy barátságos, vidám ember volt. Ő mondta el azt is, hogy egyelőre nem tudják, kit kellene értesíteni a férfi el­hunytáról. Annyit tudnak, hogy egy lánytestvére van Magyarországon az elhunyt biztonsági őrnek. Közben az is kiderült, a kollégái gyűjtést szerveztek neki, hogy hazautazhasson, de nem fogadta el a felajánlást.

A 78 éves magyar férfin már nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt

A száguldozó sofőrt végül sikerült a rendőrségnek letartóztatnia. Halálos baleset okozása és ittas vezetés miatt hosszú időre rács mögé kerülhet. Egyelőre azonban szabadlábon védekezhet, ugyanis az óvadékot letette a családja.