Hajtóműhiba miatt fordult vissza a Wizz Air egyik budapesti gépe

A W62485-as járat félúton Marosvásárhely felé fordult vissza és szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Kiderült, hajtóműhiba okozta a problémát.
A W62485-as járat félúton Marosvásárhely felé fordult vissza és szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Kiderült, hajtóműhiba okozta a problémát.

A Wizz Air Budapest és Marosvásárhely közötti járata félúton, már romániai légtérből visszafordult és leszállt Ferihegyen, írja az Index a Flightradar képeire hivatkozva. Airbus A320-232 a portál szerint a kifutóra kereső úton állt meg, és sok reptéri kocsi veszi körbe. Ezen a részen nem is tudnak kiszállni a gépből.

Az ügyben a Bors kereste a repülőteret, ott a repülőteret működtető Budapest Airport Zrt. szóvivője Hardi Mihály sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt. A Wizz Airnél egyelőre nem válaszoltak megkeresésünkre, így nem tudni, pontosan mi történhetett és miért fordult vissza a W62485-as járat.

Frissítés: A Wizz Air az Indexnek az alábbi közleményt küldte:

A Wizz Air 2485-ös, Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata felszállást követően egy pilótafülke jelzés miatt elővigyázatosságból visszatért a budapesti repülőtérre. A repülőgép rendben leszállt, és jelenleg a technikai személyzet vizsgálja. Az utasok a Wizz Air szabályzata és az EU előírásainak megfelelően frissítőket kapnak. Az utasokat egy másik WIZZ repülőgép fogja szállítani, az indulás tervezett időpontja helyi idő szerint délután 4 óra. Elnézést kérünk az utasoktól a késésért, és hangsúlyozzuk, hogy elsődleges célunk az utasok, a személyzet és a repülőgépeink biztonsága