Hajdú félti vagyonát Katától

A hetedhét országra szóló lakodalom szervezése mellett Hajdú Péter anyagi biztonságáról is gondoskodik, mielõtt kimondaná a boldogító igent. A mûsorvezetõ és kedvese, Sarka Kata ugyanis házassági szerzõdést kötött, hogyha kenyértörésre kerülne sor, ne tudják lehúzni egymást, mindenki csak a saját vagyonával távozzon.
A hetedhét országra szóló lakodalom szervezése mellett Hajdú Péter anyagi biztonságáról is gondoskodik, mielõtt kimondaná a boldogító igent. A mûsorvezetõ és kedvese, Sarka Kata ugyanis házassági szerzõdést kötött, hogyha kenyértörésre kerülne sor, ne tudják lehúzni egymást, mindenki csak a saját vagyonával távozzon.
Egyre többen választják


Dr. Vida Sándor ügyvéd szerint egyre több házasuló köt vagyonjogi szerződést. Ennek részben az az oka, hogy idősebb korban kötnek az emberek házasságot, mint régebben, és addigra már van valamennyi félretett pénzük, esetleg lakásuk, kocsijuk, más értékes vagyontárgyuk. Másrészt pedig sok fiatal életkezdését a szülők segítik, akik azonban biztosak akarnak lenni abban, hogy válás esetén saját fiuk-lányuk megtarthatja, amit a szülőktől kapott. A szerződésben a felek kölcsönösen elismerik, ki mit visz a házasságba különvagyonként, és megállapodnak arról, hogy egy esetleges válás esetén hogyan osztják meg az életközösség során szerzett vagyont. Ennek hiányában később a bíróság minden, az együttélés ideje alatt történt gyarapodást közösnek tekint és fele-fele arányban oszt meg.
Hajdú Péter semmit sem bíz a véletlenre, ezért menyasszonyával, Sarka Katával még az augusztusi esküvõjük elõtt házassági szerzõdést kötnek. Manapság egyre nagyobb "divat", hogy a házasulandó párok bebiztosítják saját vagyonukat szerelmük elõl, azért, hogy nehogy kiforgassa mindenébõl az egyik a másikat egy esetleges válás esetén. Sokan azonban felháborodnak azon, hogy ha két ember szereti egymást, akkor miért nem bíznak egymásba és mi szükség van egy ilyen papírra, sok válás azonban pont a szerzõdés hiánya miatt vált igencsak botrányossá. Péter elmondása szerint náluk a bizalom hiányáról szó sincs, az pedig meg sem fordul a fejében, hogy Kata esetleg kisemmizné a vagyonos mûsorvezetõt.
- Kötünk házassági szerzõdést, de nem azért, mert nem bízunk egymásban. Kata egyébként is vagyonos családból származik, így jócskán van hozománya, úgyhogy nem tartok attól, hogy kiforgatna a vagyonomból. Nálunk a pénz amúgy sem téma, közös kasszán vagyunk, de egy házassági szerzõdés megkönnyít egy esetleges válást. Ez azonban fel sem merül nálunk, hiszen imádjuk egymást, és már izgatottan várjuk az esküvõnket. De azét ki tudja mit hoz az elkövetkezõ 20-30 év - árulta el Hajdú, aki közel 20 milliós hetedhét országra szóló lakodalmat tervez Katával a Bazilikában. Az összeget nem mind kell kifizetnie, hiszen sok mindent ingyen kapnak. A felmerülő költségeket a Hajdú és a Sarka szülők, illetve maga Péter állja, hiszen Kata még tanul.
Sarka Katának egy percig sem volt rossz érzése, amikor aláírták a házassági szerzõdést.
- Nem volt vita, mindketten fontosnak tartottuk, hogy szerzõdésbe foglaljuk ki mit hozott a házasságba. Eltesszük örök életre a fiók mélyére, és reméljük, hogy soha többé nem kell elõvenni, de bármi megtörténhet. Egyébként úgyis minden a gyerekeinké lesz - nyilatkozta a boldog menyasszony.
Csisztu Zsuzsa és férje, Dr. Kecskés Norbert nem kötött írásbeli megállapodást esküvőjük idején, ők a szóbeli egyezségben bíznak.
– Azt gondolom, hogy a házassági szerződés a mai világban elfogadott dolog. Bár nem ezen kell múlnia két ember boldogságának. Természetesen az írásbeli megegyezés sem garancia, ha valaki meg akarja nehezíteni a másik fél életét, az meg tudja. A férjemmel mi ezt megbeszéltük, nekünk nem volt szükségünk írásba foglalásra – mondta a Borsnak Csisztu.
A házassági szerződésnek határainkon túl a sztárvilágban nagy divatja van. Katie Holmes és Tom Cruise például megegyezett, hogy ha elválnának, Holmes 23 millió forintot kap a Mission Impossible sztárjának 250 milliós vagyonából. Egy 8 milliós összegben is megállapodtak, amit félretesznek arra, hogy kislányuk, Suri kényelmesen éljen.
Catherine Zeta - Jones házassági szerződésben kötötte ki, hogy mekkora összeg jár neki, ha férje Michael Dougles esetleg félrelép egy másik nővel.
Házassági szerződést kötött a világ egyik leggazdagabb embere, Bill Gates is. A Microsoft-alapító először nem akart leszerződni feleségével, Melindával, amikor mégis létrejött a megállapodás, valahogy csak belekerült, hogy Billnek joga van évente egy hétvégét az előző szeretőjével tölteni.
Szerencsére Britney Spearset nem hagyta anyja férjhez menni házassági szerződés nélkül. A férj, Kevin Federline a hivatalos irat szerint minden házasságban eltöltött év után háromszázezer dollárt kapott, ez pedig Hollywoodban nevetséges összeg.

AD-GG-ME