Gyilkosság: segíteni jött a volt képviselőn a rokona

G. Roland hozzátartozója is érintett a dunaújvárosi gyilkosságban. A Bors úgy tudja: a harmadik gyanúsítottat vasárnap a reptérről egyenesen a Petőfi utcába vitték, ahol megmutatta, hol van M. Antal holtteste.
G. Roland hozzátartozója is érintett a dunaújvárosi gyilkosságban. A Bors úgy tudja: a harmadik gyanúsítottat vasárnap a reptérről egyenesen a Petőfi utcába vitték, ahol megmutatta, hol van M. Antal holtteste.

Múlt héten robbant a hír: egy dunaújvárosi önkormányzati képviselő gyilkossági ügybe keveredett. Kiderült, hogy G. Rolandnak köze lehet a több mint két éve eltűnt dunaföldvári vállalkozó, M. Antal megöléséhez. A férfi párttagságát azonnal felfüggesztették, miután kiderült, hogy mivel gyanúsítják. A rendőrség pénteken megszállta Dunaújvárosban a Petőfi Sándor utca egyik családi házát – az ingatlan tulajdonosa G. feleségének egy nagyon közeli rokona –, valószínűleg az elásott holttestet keresték. Úgy tudjuk: akkor nem találták meg M. Antal földi maradványait, vasárnap azonban újabb fordulat történt az ügyben.

A rendőrök a Liszt Ferenc Repülőtéren őrizetbe vették a dunaújvárosi G. A.-t, aki éppen külföldről érkezett haza – írta a castellum.do. Az idősebb férfit azonnal a házhoz vitték, ő pedig megmutatta, pontosan hol kell ásni, hogy megtalálják a vállalkozót. Információink szerint a férfi, aki közeli hozzátartozója az exképviselőnek, önszántából tért haza, hogy tisztázza rokona szerepét az ügyben.

– Nem szeretném elmondani, hogy pontosan milyen kapcsolat van a két ember között, de mindenki gondolhatja, nagyon erős kapcsolat kell ahhoz, hogy valaki önként feladja magát, és ezzel valószínűleg a rendőrség és a bíróság előtt jobb helyzetbe hozza szerettét – mondta el a Borsnak a család egyik, névtelenséget kérő hozzátartozója.

Az RTL Klub Híradója szerint a férfi korábban ült már hasonló bűncselekményért nyolc évet, 2011-ben szabadult.

A rendőrség ez idáig nagyon szűkszavúan nyilatkozott a szövevényes ügyben, így egyelőre nem lehet tudni, hogy a három férfi közül pontosan kinek milyen szerepe volt a gyilkosságban. Azt is homály fedi, hogy milyen kapcsolat volt a dunaföldvári áldozat és gyilkosai között.

M. Antal 2013 májusában tűnt el nyomtalanul dunaföldvári otthonából, és azóta nem adott életjelet magáról. Hozzátartozói kétségbeesve keresték a vállalkozót, hiszen tudták, hogy súlyos cukorbeteg lévén inzulinja nélkül sehova sem megy. Felesége és két gyermeke képtelen volt Antal nélkül a közös otthonukban tovább élni, és Ausztráliában telepedtek le. Úgy tudjuk, sokkolta őket a hír, hogy Antalt soha többé nem láthatják viszont.

Idővonal

2013 májusa: Rejtélyes módon eltűnt a dunaföldvári vállalkozó, M. Antal. A férfit kétségbe­esetten kereste nővére és családja, de élve már soha nem látták.
2013 júniusa: Három ember életét mentette meg G. Roland képviselő a 6-os úton. Egy idős asszony ugyanis belerohant egy szembe jövő kamionba, a mögötte haladó G. Rolandnak filmbe illő módon sikerült a két csattanó autó között elmanővereznie, így ő is és utasai is karcolás nélkül úszták meg az esetet.
2013 augusztusa: Motorcsónak-bajnokságra készült a képviselő, amikor a Duna-parti csónakháznál megcsípte egy darázs. A férfi elvesztette eszméletét, életét is csak egyik csapattársa lélekjelenléte mentette meg, aki kocsijába ültette, és kórházba száguldott vele. Légzése leállt, intenzív osztályon feküdt.
2016. február 11.: G. Rolandot és társát őrizetbe vette a rendőrség.
2016. február 14.: Elfogták a harmadik gyanúsítottat is, G. Roland rokonát, előkerült a holttest.