Gyilkos tinik: megölt anyja fölött szexelt Vivi

A gyilkosság után szeretkezett egymással a fiatalkorú pár. Szurkálás közben végig Vivi nevét kiabálta az áldozat. A gyilkos fegyvert a suliba is bevitték.
A gyilkosság után szeretkezett egymással a fiatalkorú pár. Szurkálás közben végig Vivi nevét kiabálta az áldozat. A gyilkos fegyvert a suliba is bevitték.

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a szolnoki bíróság azt a két tinédzsert, akik a gyanú szerint több tucat késszúrással kivégezték egyikük édesanyját. A Bors újabb részleteket tudott meg a gyilkosságról.

A 14 éves Vivi és a 16 éves Laci alig néhány hete ismerkedtek meg. (A fiatalok nevét személyiségi jogi okokból megváltoztattuk.) Az is közel hozta egymáshoz őket, hogy mindkettő édesapja elhunyt. Vivi édesanyja ellenezte a kapcsolatot, és a szörnyű hírek szerint ez lett a veszte is.

– Nem engedi, hogy együtt aludjunk, el fogjuk intézni anyát – ezt üzenték a fiatalok barátaiknak a hétvégén. A Borsnak a gyilkossággal gyanúsított fiú édesanyja mesélt a részletekről. Elmondása szerint január elején jöttek össze, főleg a plázában randiztak. Úgy emlékezett, Vivi édesapja halála óta rossz viszonyban volt az anyjával.

– Tiltotta a kislányt a fiúktól. Hétfőn a fiam azért ment át, hogy rendezzék ezt a viszonyt. Egy hatalmas, legalább harminccentis kés volt a gyilkos fegyver. A kislány anyja a lánya nevét kiabálta közben, míg a fiam csak azt hajtogatta, hogy Jézusom – mondja sírva a bíróság folyosóján Laci édesanyja. Judit szerint a fia csak végignézte a gyilkosságot, azt, hogy Vivi kilencvenhatszor megszúrja saját édesanyját. A Bors azonban úgy tudja, az első alkalommal valószínűleg Laci szúrt. A szörnyű tett a földszinti konyhában történt. A gyilkosság után Judit szerint Vivi az emeletre hívta szexelni a fiút. Ezalatt az áldozat vérbe fagyva feküdt a földszinten. A fiatalok a házban is aludtak.

© Fotók: Bors

Másnap mindketten iskolába mentek. Vivi egy nyolcosztályos, katolikus gimnáziumba járt. Laci viszont 16 évesen csak hat általános iskolai osztályt végzett, jelenleg egy felzárkóztató osztályba járt. Édesanyja nem tagadja, hogy a fia korábban a herbál nevű drogra szokott rá, másfél éve rehabilitáción is részt vett.
A fiú az iskolába is magával vitte a gyilkos fegyvert, a rendőrök a szobájában találták meg. Mivel mindketten fiatalkorúak, Vivi legfeljebb tíz, Laci tizenöt év börtönt kaphat. Vivi ügyvédjét gyászoló féltestvérei bízták meg, gyámja pedig egy másik jogász lett. A tinédzser szerelmesek pénteken a bíróságon csak futó pillantást váltottak egymással.

© Fotó: Bors