Gyermekével a karjában temetik el a fiatal anyát

A pici már mindörökké tragikusan fiatalon elhunyt édesanyja mellett marad...
A pici már mindörökké tragikusan fiatalon elhunyt édesanyja mellett marad...

Talán nincs is annál szívszorítóbb, mint ha egy fiatal terhes lány távozik az élők sorából. Victoria-Anne Ramage kedd reggel felkelt, párjával épp reggelizni készült, amikor összeesett. A 22 éves, 26 hétben járó lánnyal hiába siettek a kórházba, már nem tudták megmenteni sem őt, sem gyermekét. Szerettei úgy döntöttek, az anyát gyermekével a karjában helyezik végső nyugalomra.

Érthetetlen, mi vezetett Victoria-Anne halálához: korábban semmilyen egészségügyi problémája nem volt. Egyszerűen összeesett. A mentőautóban később többször is leállt a szíve, a kórházba érve pedig már nem volt képes önállóan lélegezni. Az orvosok legalább a skót lány gyermekét, Abelt szerették volna megmenteni, ám a császármetszéssel világra hozott pici túl korán született. "A kezünkbe vehettük egy kis időre, de aztán visszaadtuk Victoriának. A karjaiba tettük, mintha csak mindketten aludnának. Úgy döntöttünk, így temetjük majd őket el" - mesélte a Daily Recordnak az elhunyt lány édesanyja, Greer Brunt.

Abel lett volna Victoria első gyermeke. A fiatal lány kezét a 23. születésnapján, áprilisban kérte volna meg szerelme, John McRobert, akinek most kettős gyásszal kell megküzdenie...

Az Ayrshire-i lány halálának oka jelenleg még nem ismert. Noha a hatóságok kizárják az idegenkezűséget, boncolást rendeltek el.