Aktuális

Gyerekgyilkosság Sólyon: nagypapája mellé temetik Adrikát

L. B.

Létrehozva: 2018.05.24.

A legszörnyűbb bűnt követte el, mégis életerős fiatalként sétál majd ki a börtönből a sólyi kislánnyal végző F. Ferenc. A gyilkos tinit hamarosan elmeszakértő vizsgálja meg.

Forrás: Kecskeméti Zoltán

A napok csak telnek, de a kis Adrienn családjának egyre nehezebb szembenézni a történtekkel. A nyolcéves kislány szülei szeretnének méltó búcsút venni gyermeküktől, de erre még várniuk kell.

– A boncolás és a szakértői vizsgálatok lezártáig nem tudjuk elkezdeni a temetés szervezését. Így még azt sem tudjuk, pontosan mi okozta a kislányom halálát. Annyi biztos, hogy Hajmáskéren lesz a szertartás, az édesapám mellé temetjük, hogy együtt legyen a család – mondta a Borsnak a megtört édesapa.

A lány szülei nemrég kezdtek el dolgozni egy veszprémi gyárban, a tragédia óta viszont otthon vannak a fiukkal. A falu egy emberként fogott össze értük, a polgármester adománygyűjtést szervezett nekik.

– A gyilkosság helyszínén nem jártunk, nincs hozzá lelkierőnk. Adri ruháit sem kaptuk még vissza, Budapesten vizsgálják. A rol­lerjét is megtalálták, de nem tudom, hogy pontosan hol – tette hozzá Horváth Győző.

Kiemelték az oviban

Lapunk utolérte a gyilkossággal gyanúsított F. Ferenc egykori óvónőjét, aki szerint a sráccal már az óvodában is rengeteg probléma adódott, még a csoportból is ki kellett emelniük. Deviáns viselkedése az általános iskolában is folytatódott, az órákon sosem figyelt, az oktatók idegeire ment, a viselkedésével a diáktársai ta­nulását is veszélyeztette. A fiú éppen ezért egy speciális tantervű iskolában folytatta a tanulmányait, szobafestőnek készült. A mélyszegénységben élő fiúval és szüleivel családsegítő is foglalkozott. A zárkózott és agresszív kölyköt közeli ismerősei lassan égő gyújtózsinórhoz hasonlítják. Gondolták, hogy bajba keveredik, de azt sosem hitték, hogy ekkorát robban.

Rendkívül extrém eset

A Bors kérdésére a tini kirendelt védője, dr. Puskás István megerősítette: kérvényezte az igazságügyi elmeorvos és -gyermekpszichiáter kirendelését. A közeljövőben tehát hosszas vizsgálat alá vetik a 16 esztendős fiatalembert.

– A sajtóértesülések alapján teljesen világos, hogy nem egy átlagos, hanem egy szellemileg sérült gyermekről beszélünk – magyarázta a Borsnak dr. Sófi Gyula igazságügyi gyermekpszichiáter, aki szerint rendkívül extrém esetről van szó, és szívesen megvizsgálná a fiút. – Őt nem egy átlag tinédzser ér­zelmi zavarához és gondolkodásához kell vi­szo­nyítani, hanem a sajátjához. A szakértők megvizsgálják, hogy a gyerek indulatkezelése, gondolkodása és értelmi szintje el­tér-e az átlagostól, vagy jelen van-e olyan betegség, amely a gondolkodását, érzelmi állapotát befolyásolja. Első lépés a beszélgetés, de ha szervi rendellenesség van a gondolkodási zavar hátterében, laborvizsgálat következik. A végső állomás le­het akár a gyermekpszichiátriai zárt osztály – tette hozzá a szakértő.

Fiatalemberként szabadulhat

A büntetési tételről dönthet F. Ferenc elmeállapota. Ha beszámítható, fiatalkorúként maximum 15 évet kaphat, de a kedvezményekkel jó esély van arra, hogy már 10 év múlva, 26 esztendősen visszatérjen a társadalomba. A mostani gyilkosság kísértetiesen hasonlít a Muki becenéven ismertté vált K. András bes­tiá­lis tettére. Az akkor 14 éves gyerek 2006-ban Makó külterületére csalta, kikö­tözte, megerőszakolta, majd benzinnel lelocsolta és felgyújtotta a 18 éves P. Henriettát. A fiút végül fiatal kora miatt 15 év fegyházra ítélték, jó eséllyel már idén szabadul. Szintén 26 évesen.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166160_auto_resized.jpg
origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166573_auto_resized.png
hirtv.hu

Egyre kevesebben állnak Karácsony Gergely mögött + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163668_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Gyöngyi Csabival marad

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166619_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint tüntet Magyar Péter, bezzegromániázik és bohócozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27484_resized.jpg?avcount=1714168511
origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166219_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714168511
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714168511
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714168511
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/JFNWf7mmWEpw5pefPCStAvMzjd1iDbJYH6M84_RYm3Q/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExMmFlY2MyMzQxZTRhZDRiNmQ5MzllNDQzM2MyNWVi.webp
Veszélyes

„Sosem volt allergiás" – éjjel rohant a mentő a magyar tinilányért, rejtélyes tüneteket okozott az eper

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai