Aktuális

Gyémántlopás Diósdon: visszavásárolná édesanyja hamvait Szilvia

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2018.05.24.

Egy betörés önmagában is megviseli a felforgatott otthonba hazaérkezőket. Ám Szilviának ennél sokkal nagyobb traumával kellett szembesülnie. A tolvaj egy olyan ékszert vitt el, amely az édesanyja hamvaiból készült.

A betörő vasárnap hajnalban nagyon sietett, a takaros diósdi házba az egyik ablakon át jutott be. A szobákon végigrohant, felkapott mindent, amit értékesnek vélt. Műszaki cikkeket, egy kevés készpénzt, egy ékszeres kazettát, és egy medált, ami az asztalon feküdt. Nem csoda, hogy a tolvaj szeme megakadt a különleges darabon, ugyanis az elefánt alakú ékszert sok apró kő díszíti, a közepén pedig nagy csillogó gyémántot ölel körül. A nyakbavaló különleges gonddal készült. Ha nem is volt ékszerszakértő, akkor is biztos lehetett benne, hogy sokat ér a zsákmány. De a nyaklánc eszmei értékéről nagy valószínűséggel mind a mai napig fogalma sincs az elkövetőnek, ugyanis a gyönyörű drágakő egy elhunyt édesanya hamvaiból készült. A hírről a ház tulajdonosa, Szilvia megrendülten számolt be a Facebook-oldalán.

„Kedves Barátaim, Ismerő­seim!

Sajnálatos dolog történt a hétvégén velünk, merthogy betörtek hozzánk Diósdon, és ellopták az Anyukám hamvait, ami ennek a medálnak a közepén levő briliáns kőben van benne. Aki megkapja, vagy megveszi, gondolom hogyha megtudja ezt az információt, akkor már nem szívesen hordaná! Én viszont visszavásárolnám, úgyhogy kérlek Titeket, osszátok meg, hátha eljut oda, akinek szánom és így visszakaphatom szeretett Édesanyukámat!”

Szilvia így mesél a bizarr történetről a Borsnak:

– A családommal a Balatonon voltunk a hétvégén, talán kifigyelték, hogy elindulunk, nem tudom. Amikor hazaértünk, azt vettük észre, hogy az egyik ablak ki van emelve a keretéből és hanyagul a falnak van támasztva, ezen keresztül jutott vagy jutottak a házba. A medál, ami anyukám hamvaiból készült sosem volt elzárva, mindig elöl tartottam, minden családi rendezvényen kitesszük az asztalra, így velünk van anyu. Most is el akartam vinni magammal a hétvégére, de valamiért inkább otthon hagytam – meséli Szilvia, majd így folytatja: – Ez a medál érthető módon, nagyon sokat jelent nekem. Anyukám 2012-ben halt meg, a hamvaiból készítettük a gyémántot, ez az ő kérése volt. Egyszer látta a tévében, hogy a hamvasztás után hőtechnikával gyémántot készítenek a földi maradványokból, és ez na­gyon tetszett neki. A követ Amerikában, Chicagóban készítették, egy évet kellett várni rá, hogy készen legyen, olyan sokan vártak a sorukra. Hiányzik a medál, hiányzik anyukám – teszi hozzá szomorúan, majd így folytatja: hajlandó vagyok visszavásárolni, ha valakinek el akarják adni. Ez másnak csak egy csillogó kő, nekem viszont az édesanyám – mondta szomorúan a fiatal nő, aki az esetet természetesen jelentette a rendőrségnek is.

Profi ékszerész azonnal felismeri

Több cég is foglalkozik a világban azzal az eljárással, hogy ékszereket, úgynevezett emlékgyémántokat gyártanak emberi hamvakból. Erre azért van lehetőség, mert az emberi test megközelítőleg egyötöde szén, aminek nagy része a hamvasztást követően megmarad. És ugyebár a gyémánt is szén­atomokból áll. Ezeknek a gyémántoknak felbecsülhetetlen az értékük. Úgy csiszolják meg, hogy egy vékony szegély keletkezzen rajtuk, amelyre felkerül a lajstromszámuk. Az egyedi azonosítójuk alapján nyilvántartják a köveket, ha ellopják vagy elveszítik azokat, egy profi ékszerész gond nélkül be tudja azonosítani.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173335_auto_resized.jpg
origo.hu

Bugyiban is fotózták A sógun gyönyörű színésznőjét - itt vannak a legjobb privát képei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714389616
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173001_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Jourová továbbra sem ismer kegyelmet, most épp a szlovákokkal kekeckedik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170744_auto_resized.png
metropol.hu

Váratlan fordulat, Gulácsi edzője elszólta magát a kapus jövőjéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165936_auto_resized.jpg
vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27562_resized.jpg?avcount=1714389616
origo.hu

Új, ismert nővel látták Marics Petit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164008_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714389616
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714389616
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/r3NXLRrpfh66m0JEBBPhHUDa8abtwec-BijRnEAsZNU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RkNzNmMWVlZTg4YjQxNzFhNzVlNjI5ZjI1ZDZjZjYz.webp
Tragédia

Megszúrta tanulótársát egy lány a Szent István Király Általános Iskolában - Videó