Gigantikus napkitörés lesz 2013-ban

Túléltük volna a maja világvégét? Úgy tűnik, igen, de mielőtt örvendeznénk, van egy rossz hírünk: valaki csúnyán elszámolta magát. Máris kiderült: 2013 márciusában lesz a végítélet napja! 1. rész
Túléltük volna a maja világvégét? Úgy tűnik, igen, de mielőtt örvendeznénk, van egy rossz hírünk: valaki csúnyán elszámolta magát. Máris kiderült: 2013 márciusában lesz a végítélet napja! 1. rész

Vajon mi vár ránk a bűvös 2013-as esztendőben? Lesz itt minden – világvége is! Legalábbis – szintén a maja naptárt elemezve – ezt jósolta meg az Ausztráliában született George Kavassilas.

A spiritiszta szerint 2011–2013 között a Földön kulcsfontosságú események játszódnak le, azaz: bolygónk 5. dimenzióba emelkedésének folyamata és az ehhez szükséges fénytestak­tiválás történik meg. A maja naptár Kavassilas értelmezésében nem 2012. december 21-én ér véget – ebben abszolút igaza volt –, hanem valójában 2013. március 21-én.

Az auszi vátesz arra is figyelmeztet mindenkit, hogy ez utóbbi dátum csillagászati szempontból a napéjegyenlőséggel és nem a napfordulóval kapcsolatos, és mivel akkor napéjegyenlőség van, aktiválódik a Föld fényteste, és máris itt a vége…

Nem adják fel a jósok

Mint ismert, a decemberi világvége hirdetőinek legfőbb érve az volt, hogy jövendölői szerint ekkor a Nibiru nevű titokzatos bolygó megközelíti a Földet, megállítja a forgását, felcseréli a mágneses pólusait, sőt, néhány hétre még Nap körüli keringését is megszüntetheti. Emiatt világméretű földrengések, szökőárak támadnak, amelyek elpusztítják az emberiséget. Igaz, a maják sok mindent írtak, de arról szó sem volt, hogy a Nibiru Föld-közelbe kerül.

Newton 2013-a

Sir Isaac Newton jóslásai sem maradhattak ki a rémisztge­tések közül. Az általános tömegvonzás törvényének megalkotója szerint 2060-ban lesz vége a világnak – írta a Daily Telegraph című brit lap. De hogy miért pontosan akkor, az nem derül ki az írásból. Newton kézzel írt jegyzeteit és számításait Jeruzsálem egyik könyvtárában fedezték fel az 1930-as években.

A tudós a XVIII. század elején azt írta a világvégé­ről, hogy 2060-ban vagy azt követően várható. Az viszont figyelemre méltó, hogy a zseni írásai 2013-ra szinte ugyanazt látják, amit a kínai horoszkóp is: minden mozgásba lendül, megjárjuk a mennyei magasságokat és a poklokat, de újra erőre kapunk és sikert sikerre halmozunk.

Támadás az űrből

Természetesen a tudomány komoly világa sem maradhat ki a vészjósló jövendölésekből. Egyes kutatók már jelzik: minden idők legintenzívebb napkitörésére kell számítani 2013-ban. Mi több, ezt elkerülhetetlen, a Föld számára végzetes katasztrófaként említik.

Naná, hogy a világ lakóinak babonás része nekik, nem pedig azoknak a szakembereknek hisz, akik szerint meglehet, hogy a korábbiaknál intenzívebb napvihar keletkezik, amire fel kell és fel lehet készülni, de az emberiség megsemmisülésétől egyáltalán nem kell tartani. Hatalmas, váratlan katasztrófára tehát egész biztosan nem kell számítani.

A Nap tevékenységét a kutatók jelenleg nem tudják megjósolni, az aktivitás intenzitását illetően csak feltételezéseink vannak – mondják a csillagászok. Tény és való, hogy a Nap egyre aktívabb lesz, ami szerencsés esetben csak kisebb meghibásodásokat okoz majd a Földön, szélsőséges esetben hazavághatja a telekommunikációt, és egy időre pihenni küldheti majd az elektronikára épülő modern társadalmakat. Vagyis 2013-ban tényleg támadás éri a Földet az űrből – ahogy három éve a NASA is megjósolta.

– A Nap ébredezik, és a következő években a megszokottnál sokkal aktívabb lesz – közölte tudósok százai előtt Richard Fischer, az űrkutatási hivatal Nappal foglalkozó részlegének vezetője. A Napról a kutatók már régóta tudják, hogy tizenegy éves ciklusokban változik: a ciklus elején három-négy évig egyre több napfolt jelenik meg és egyre hevesebb napviharok törnek ki, majd a maximumot elérve csökkenni kezd a folttevékenység.

A jelenlegi napciklus két éve kezdődött, a csúcsa 2013-ban várható. A jelenség elektromágneses viharokkal jár, ami kiütheti az elektromos berendezéseket bolygónkon, de az emberiség túléli valahogy.