Gázrobbanás Budapesten, lángolt egy épület

A VII. kerületi Dembinszky utcában csaptak fel a lángok.
A VII. kerületi Dembinszky utcában csaptak fel a lángok.

Csütörtök este lángba borult egy harmadik emeleti lakás Budapest VII. kerületében, a Dembinszky utcában, írja az Index. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi tűzoltók, jelenleg is húsz tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén, köztük egy magasból mentő jármű is.

A lakásból kimenekült egy ember, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett, mentőt hívtak hozzá. A 444 információi szerint a tüzet gázrobbanás okozta. Az Origo két súlyos sérültről tud, a tűzoltók az egész házat kiürítették, körülbelül hatvan embernek kellett elhagynia az otthonát.

Kigyulladt egy lakás a főváros VII. kerületében, a Dembinszky utcában csütörtök este, két ember súlyosan megsérült. A tüzet eloltották - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: a tüzet - amely a négyszintes épület egyik harmadik emeleti lakásában keletkezett - vélhetően robbanás előzte meg, ezért egy válaszfal kidőlt két lakás között, és a tűz a másik lakásra is átterjedt. A tűz továbbterjedését megakadályozták.
Közölte: ketten súlyosan megsérültek, egyiküket a tűzoltók mentették ki.
Hozzátette: az épületet kiürítették, hatvan embert kísértek ki, akik biztonságos helyen várakoznak.