Fociszurkolók szerveznek tüntetést a meghalt Fülöp, a kutya kínzásának helyszínéhez

Újra összefognak a magyar futballszurkolók, felhívásukban egy nagycserkeszi demonstrációra szólítják fel az embereket. Ez az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település, ahol bestiális módon megkínozta korábbi gazdája a szerencsétlen német juhász keverék kutyát, Fülöpöt.

„Ha nektek is elegetek van az állatkínzásból, ha nektek is elegetek van, hogy az állatoknak nincsenek jogaik, akkor gyertek és tartsatok velünk! Egy demonstráció keretén belül emeljétek fel a hangotokat! Kérünk minden állatbarátot, médiumot, szurkolót (klubhovatartozástól függetlenül), hogy tartson velünk 2017. június 25-én vasárnap Nagycserkeszre egy demonstrációra. Jelezzük minden állatkínzónak, hogy felelniük kell a tetteikért! Gyertyát gyújtunk azon a helyen, ahol Fülöp hónapokig szenvedett” – írják közleményükben a Szurkolók az állatkínzás ellen nevű Facebook oldalon.

Fülöp emlékére

Osszátok ezt a videót, hogy minél több emberhez eljusson! Szurkolók az állatkínzás ellen! Emberek!!! -ha nektek is elegetek van az állatkínzásból, -ha nektek is elegetek van, hogy az állatoknak nincsenek jogaik akkor gyertek, és tartsatok velünk egy demonstráció keretén belül emeljétek fel a hangotokat! Mindenki ismeri Fülöp történetét. Sajnálatos dolog, hogy ilyen és ehhez hasonló állatkínzások megtörténhetnek a 21. században. Kérünk minden állatbarátot, médiát, szurkolót (klubhovatartozástól függetlenül), hogy tartson velünk 2017.06.25-én vasárnap Nagycserkeszre egy demonstrációra... Jelezzük minden állatkínzónak, hogy felelniük kell a tetteikért! Gyertyát gyújtunk azon a helyen, ahol Fülöp hónapokig szenvedett. Mindenki hozzon magával egy gyertyát és emlékezzünk közösen erre a szegény ártatlan kiskutyára. Próbáljatok fekete pólóban megjelenni! NEM CSAK A SZURKOLÓKRA SZÁMÍTUNK! Várunk minden állatbarátot, MERT AZ ÁLLATOKNAK IS VANNAK JOGAIK!!! LETÖLTENDŐ BÖRTÖNBÜNTETÉST AZ ÁLLATKÍNZÓKNAK!

Közzétette: Szurkolók az állatkínzás ellen – 2017. június 12.


Ahogy arról beszámoltunk, Fülöp nyakára műanyag zsinórt csomózott szorosan a gazdája. A zsineg a csontjáig hatolt, a feje a felismerhetetlenségig eltorzult. A nyíregyházi Állatbarát Alapítvány munkatársai azonban kezelésbe vették a kutyát, így szívmelengető átalakuláson ment keresztül. Napról napra egy ország kísérte figyelemmel a számos műtéten átesett ebet, aki nem bírta tovább a fájdalmakat, nemrég elpusztult.

Az esemény szervezői egyébként arra kérik a résztvevőket, hogy fekete pólóban jelenjenek meg, és hozzanak magukkal gyertyát.