Aktuális

Fillérekből eteti nyolc gyorskaja-imádó gyermekét a szuperanyu – elárulta, hogyan csinálja

Bors

Létrehozva: 2019.08.20.

A tíztagú család imádja a gyorséttermeket: az anyuka szerencsére rájött, hogyan lakhat jól mindenki naponta alig 800 forintnyi összegből.

A 45 éves családanya, Caroline Barnett minden héten alaposan megtervezi, mit fog elkészíteni a családi étkezések alkalmával. A nő a saját készítésű „gyorskaják” királynőjének vallja magát, ugyanis a család mind a tíz tagjának ételkívánsága teljesül hetente mindössze 150 fontból, vagyis körülbelül 53 ezer forintból.

A nyolc gyermek között a legfiatalabb kettő, a legidősebb pedig huszonegy éves, így érthető módon mindenki kedveli például a McDonald’s vagy a Nando’s kínálatát. Barnett a gyorséttermi fogásokhoz hasonló ételeket saját maga főzi meg, ám amellett, hogy egy-egy étel tökéletesen megfelel az étkezdei változatuknak, a családanya mindent egészséges hozzávalókból komponál össze.

– Egy őrült tervező vagyok, mindent előre megtervezek. A mottóm: „A tervezés elhibázása a hibázás eltervezése.” Valamiféle katonának állsz, ha ekkora családod van. Valójában én egy őrmester vagyok, csak épp a kiabálás nélkül. Minden gyermekemnek megvan a feladata a házimunkák terén – magyarázta Barnett.

– Minden fogást én készítek, sohasem vásárolunk előre elkészített ételt. Szeretem tudni, mi van az ételben, amit megeszünk, ennek pedig az a módja, ha mindent megfőzök. Amikor például az ember bemegy egy szupermarketbe, csupa olyan dolog veszi körül, amire semmi szüksége. Utálom a pazarlást, igyekszem teljes mértékben elkerülni. Ha például péntek van, és a hűtőnk nagyjából üres, akkor büszke vagyok rá, mert helyesen vásároltam – vallotta a családanya.

Barnett szombatonként szokott nagybevásárlást tartani, amire már eleve fix tervvel készül. A családanya ilyenkor hét napra vásárol, ami magában foglalja tíz fő reggelijét, ebédjét és vacsoráját is.

– Reggelire általában pirítóst, müzlit, zabkását és gyümölcsöt fogyasztunk. A reggelek általában húzósak: mindenkinek időben kell végeznie. Az ebéd már érdekesebb, van, aki itthon eszik, van, akinek pedig szendvicseket csomagolunk – részletezte Barnett, majd rátért a praktikáira.

– Kerülje az olcsó, áruházi alternatívákat, ugyanis tapasztalatom szerint úgy lehet a legtöbbet spórolni, ha mindent magunk készítünk. Saját pizzatészta, saját kenyér, saját sütemény – tanácsolta a nő.

Barnett azt is elárulta, hogy ahelyett, hogy egyetlen szupermarketben szerez be mindent, pontosan nyomon követi az aktuális akciókat a környékbeli boltokban. Az Aldiban például általában a konzerves ételeket, a tésztát, a rizst és a paradicsomszószt szokta beszerezni, a Tescóban pedig a mosószer a nyerő.

– A tervezésnek hála, a fejemben itt van minden, hogy miből mit és hogyan fogok elkészíteni, így mindig egy lépéssel előrébb vagyok. Körülbelül 140-150 fontba (50-50 ezer forint) kerül egy ilyen szombati bevásárlás egy hétre, 10 főnek – mondta a családanya.

A Barnett családnál a vacsora kapja a legnagyobb hangsúlyt: a  nő ilyenkor szeret olyan ételeket készíteni, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a gyorséttermekben kapható fogásokra – azzal a kivétellel, hogy ő egészségesen készíti azokat.

We have finally joined Facebook. Blimey, its taken us long enough. We might even discover birth control next. xx

Posted by Barnett Family on Monday, May 16, 2016

A családanya bevallása szerint minden ételt úgy készít, hogy férje és gyermekei érezzék a törődést, hogy minden közös étkezés különleges legyen. Azt mondja, ennek egyedül az alapos tervezés a lelke.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714031412
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17150605_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159467_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155409_auto_resized.jpg
ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161016_auto_resized.jpg
hirtv.hu

A baloldal intézetei össze-vissza mérnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714031412
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155270_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157532_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra