Fia talált rá a jégszörfös holttestére

A Balaton jeges hullámsírjában lelte halálát a 62 éves örvényesi K. Levente. A 171 fős Veszprém megyei település teljes lakosságát megrázta a tragédia híre.
A Balaton jeges hullámsírjában lelte halálát a 62 éves örvényesi K. Levente. A 171 fős Veszprém megyei település teljes lakosságát megrázta a tragédia híre.

– Vasárnap délután ment ki a vízre egyedül, 4-kor kezdték el keresni, miután valakinek feltűnt, hogy a nyáron az általa üzemeltetett strandvízibicikli-kölcsönző nyitva van, de ő nem volt ott – mondta el Huszár Zoltán polgármester a Borsnak. A falu első embere úgy tudja: este 5–6 körül találták meg a Balaton partjától 200 méterre. K. Levente élettelen testére a fia bukkant rá. Az örvényesi nyugdíjas minden szabad­idejét a tónál töltötte. Nyáron a kölcsönző mellett szörföt oktatott, télen pedig előszeretettel hódolt a jégszörfölésnek is. Valószínűleg eközben lelte halálát.

– A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatához (VMSZ) este negyed 7 után érkezett a riasztás a rendőrségtől, mely szerint egy férfit keresnek, aki Örvényesen a szabad strand közelében jégszörfözött, majd eltűnt – tájékoztatta a Borsot Tar Mihály, a VMSZ szóvivője. – Időközben kiderült: a 62 éves férfi a mindössze 4–5 centi vastagságú, ráadásul rendkívül kiszámíthatatlanul megfagyott jégen jégszörfözött – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy végül egy felfújható mentőplatform használatával érték el a holttestet, amit aztán a parton átadtak a hatóságoknak.

A Bors információi szerint K. Leventénél nem volt olyan kampó, amivel a jégbe kapaszkodva esélye lett volna a túlélésre. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja a halálesetet. Az örvényesiek tapasztalt szörfösnek ismerték a férfit.