Aktuális

Fenyő-gyilkosság – Gyárfás Tamás szerint Tasnádi vallomásai nem következetesek

Bors

Létrehozva: 2020.02.13.

Forrás: Hatlaczki Balázs

Kedden délelőtt kezdődött Gyárfás Tamás 3 naposra tervezett vádlotti tanúvallomása a Fővárosi Törvényszéken. Az Úszószövetség volt elnökét az 1998-as Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolják. A nagy port kavaró gyilkosság 22 éve, 1998. február 11-én történt.

Gyárfás novemberben a következőképp nyilatkozott az ügyről: "Húsz éve lebeg körülöttem sötét árnyékként a Fenyő-gyilkosság ügye. Ha már így alakult, egyszer és mindenkorra szeretném végre tisztázni magam, ezért egy megváltásként tekintek az egyébként abszurd eljárásra."

Cikkünk folyamatosan frissül.

Gyárfás Tamás csütörtök reggel megérkezett a tárgyalásra. Megállapította, hogy utoljára az úszóvilágbajnokságon fotózták ennyien. Belépett a tárgyalóterembe és leült, majd az ügyész a bűnjelekről kezd beszélni, köztük egy lefoglalt merevlemezről és egy üres pendrive-ról. Gyárfás szeretné a merevlemez tartalmát megismerni, a bíró pedig közli vele, hogy esetleg megmutatják, de a tárgyat nem viheti haza.

Póta Péter bíró az ügyészt kérdezi, melyek azok a Fenyő János által üzemeltetett Népszavában megjelent cikkek, melyek negatív színben tüntették fel Gyárfást. Az ügyésznő közölte, be fogják azokat mutatni.

Kezdetét veszi Gyárfás Tamás maratoni beszédének második része. Póta Péter bíró figyelmezteti Gyárfást, hogy amit már elmondott, ne ismételje meg.

Gyárfás erre közli, hogy rátér Tasnádi Péter vállalkozó szerepére.

Kijelentette, hogy logikai módszerekkel is cáfolni tudja, hogy megbízta volna Tasnádit és Portik Tamást Fenyő megöletésével. Kifejti, hogy Tasádi vallomásai nem következetesek. Gyárfás elmondja, hogy sosem kérdőjelezte meg Fenyő kvalitásait, majd kijelenti, hogy nem állt baráti viszonyban Tasnádival, és nem haragudott Fenyőre, hiszen rendezték a Nap-Kelte című műsor jogaival kapcsolatos konfliktusukat.

Gyárfás felidézte, hogy régebben köztudott volt, hogy Tasnádi meg akarta öletni a volt feleségét, mert kiderült, hogy nem ő a kisgyerek apja, továbbá azt, hogy Tasnádi 2018-ban azt vallotta, hogy megbízást kapott Fenyő megöketésére, ám Kovács Lajos rebdőrezredes néhány hónappal később már azt vallotta, hogy Tasnádi elmondta neki, hogy Gyárfás semmilyen Fenyő-ellenes felkéréssel nem kereste meg.

Gyárfás szerint Tasnádi összevissza beszélt.

Gyárfás felidézte Tasnádi egykori emberét, Sass Lászlót, aki szerint Tasnádit sokan bohócnak tartották, amiért a Keresztapa című film híres figuráját másolva eljátszotta a főnök szerepét.

Gyárfás felidézi, egykor miket mondott róla Tasnádi:

- nem közvetlen
- távolságtartó
- Gyárfás sosem panaszkodott neki
- a találkozások alkalmával Gyárfás ki sem ejtette az ölés szót
- Gyárfás hatmilliót fizetett neki anélkül, hogy kimondta volna, hogy ölje meg Fenyőt, miközben Gyárfás tudta róla, hogy nem öl, és nem is ölet.

Gyárfás azzal érvel, hogy eleve kérdés, hogyan terjedtek a hírek annak idején, Sass László eleve nem is volt jelen az állítólagos beszélgetésen, és csak azt mondták az ő körei, amit a városban hallottak.

Egy tíz perces technikai szünetet követően Gyárfás ismerteti, hogy a feltételezés szerint Portik nem pénzt kért tőle a feladat elvégzéséért, hanem szívességet. Azt szerette volna, hogy Gyárfás segítségével fontos politikusokkal találkozhasson. Megjegyezte, hogy tőle Portik egy ruppót sem kapott, és hozzátette, nem tudja, ki bízta meg Portikot.

Gyárfás közli: nem tudta, hogy felvétel készül a közte és Portik közti beszélgetésről, de azt mindenki kiveheti, hogy nem hangzik el rajta megbízás Fenyő megöletésére. Azt állítja, hogy Portik kirábban kijelentette: Gyárfásnak semmi köze Fenyő halálához.

Gyárfás rátért, hogy Portikkal volt egy számára előnyös ingatlanügylete. Ez szerinte azt erősíti meg, hogy Portik nem tett neki szolgálatot, hiszen ha tett volna, az ügyletet úgy intézték volna, hogy az Portiknak kedvezzen.

Mint mondja, egyszer Portik egy hölgy kíséretében hívatlanul meglátogatta éjszaka. Azt szerették volna, hogy Gyárfás jegyeket adjon nekik az operabálra. Az eset után nem találkoztak. Gyárfás felidézte, hogy Portik egyszer azt mondta neki, hogy mindenhol vannak rendőr ismerősei.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145088_auto_resized.jpg
origo.hu

Ismert édesanyjával fotózták a Next Top Model Hungary sztárját - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27226_resized.jpg?avcount=1713584410
origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143473_auto_resized.jpg
life.hu

Most lehet félnivalója Tom Cruise-nak: lánya, a 18 éves Suri boríthatja a bilit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139025_auto_resized.jpg
ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27223_resized.jpg?avcount=1713584410
origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713584410
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713584410
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145120_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Közleményt adtak ki a Messenger- és a Facebook-felhasználóknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól