Félmillió a havi rezsije Szijjártó luxusvillájának

Egy csődbe ment, nyílászárókban utazó vállalkozó ingatlanját vásárolta meg Szijjártó Péter külügyminiszter Dunakeszin. A 750 négyzetméteres ház rezsije havi 500 ezer körül alakulhat majd.
Egy csődbe ment, nyílászárókban utazó vállalkozó ingatlanját vásárolta meg Szijjártó Péter külügyminiszter Dunakeszin. A 750 négyzetméteres ház rezsije havi 500 ezer körül alakulhat majd.

Hatalmas sitt éktelenkedik Dunakeszi alagi részének egyik impozáns épülete előtt. A Szijjártó Péter külügyminiszter új otthonának törmelékeivel megpakolt tároló csak azért nem rontja az összképet, mert nem messze két építkezés is zajlik.

A héten hivatali esküjét letevő politikus feleségével 167 millió forintért vásárolta a négyszáz négyzetméteres saroképületet, amelyhez kert és két kocsilejáró is tartozik. Szijjártó bevallása szerint a minimálbér 1645-szörösét kitevő összeget saját (80 millió) és élete párja (10 millió) megtakarításából, valamint szülőktől kapott ajándékpénzből (43 millió) és kölcsönből (34 millió) fizette. A politikusnak és családjának egyébként az átalakítási munkálatok végéig nem kell albérletben meghúznia magát: több ingatlan is szerepel a tulajdonukban.

Ottjártunkkor az őszi napsütés még jobban kiemelte a cseresznyesorral kísért, a kerítésen túl hatalmas tujákkal jórészt gondosan takart sárga színű épület modern, mégis elegáns formáját. A ház üresnek tűnt, csengetésünkre senki sem reagált.
l
A ház 750 négyzetméteres, két szauna, medence, három fürdőszoba, hét szoba van benne. Két újabb fürdőt építenek most a munkások. Eredetileg 198 millióra tartotta a nyílászárók gyártásával foglalkozó tulajdonosa. A politikus 31 milliót alkudott le.

– Általában egy hétméteres belmagasságú, hasonló alapterületű ház rezsije 150–200 ezer forint körül van a téli időszakban. Ha a medence vizét is fűtik, és a szaunákat is használják, ennek több mint a duplája: akár az 500 ezret is elérheti – mondta Nagy Andrea ingatlanszakértő.

Neki is kell laknia valahol…

Arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak ahhoz, hogy a külügyminiszter lesz az új szomszédjuk, milyen pozitív változásokat remélnek, esetleg akadnak-e aggályaik.

– Csak ne legyen felhajtás körülötte! A környékre eddig sem volt jellemző a betörés vagy más bűncselekmények, de nem lepődnék meg, ha az új tulajdonos beköltözésével tovább nőne a biztonság – mondta egy szőke nő, míg a hátsó szomszéd kerek perec megmondta: nem bánja, hogy elköltözött az előző tulajdonos: – Remélem, az új szomszéd jobb lesz!

A legfrappánsabb reakció azonban az út túloldalán lakó férfitől érkezett: – Mit szólnék az új szomszédhoz? Neki is kell laknia valahol.