Felkeresi nagybeteg rajongóját a Tankcsapda

Két és fél éve gyökeresen megváltozott a budafoki Horváth Bogi élete. A lány 14 éves volt, amikor angol­órán rosszul lett, és megállt a szíve. Mire újra­élesztették, agya súlyosan károsodott. Ma már nem lát és beszélni sem tud érthetően. Egy na­gyon ritka genetikai betegségben is szenved: a Marfan-szindróma miatt bármikor megállhat a szíve. Édesapja, Ernő megható sorokkal fordult a nyilvánossághoz:

„Bogi nagy filmesztéta volt, ma persze már csak hallgatja a filmeket, és egy kicsivel jobban szereti azokat, amiket már látott, mert azokról van képi emléke. Néha azért sikerül egy-egy újabbat is megnézni, és olyankor mi tolmácsoljuk neki azt, amit nem lát” – írta az apa.

Bogi egy angolórán lett rosszul. Ma már csak hallgatni tudja a filmeket

A család óriási gondja, hogy nincs orvos, aki vállalná a lányuk kezelését. Logopédus és gyógytornász foglalkozik vele, de az édesapa szerint Bogi lelkiállapota is napról napra rosszabb. Hogy felvidítsák, felkeresték a Tankcsapdát, a kedvenc zenekarát: látogassák meg beteg rajongójukat.

– Nem is kérdés, hogy teljesítjük a kérést. A zenekar most Amerikában koncertezik, így a találkozást még szervezzük, de minél hamarabb szeretnénk megejteni – mondta megkeresésünkre Bakó Csaba, a Tankcsapda me­nedzsere.

A banda mielőbb teljesíti az apa kérését, hogy lánya jobb kedvre derüljön © Knap Zoltán

Jövő csütörtökön jótékonysági árverés is lesz Bogiért az Üllői úti Shopmark bevásárlóközpontban, ahol a fotóművész édesapa alkotásaira is lehet licitálni. A család ugyanis mindössze kilencvenezer forintból él.