Felkavaró levelet írtak a kétségbeesett magyar szülők

Gyermekeink biztonságát és erkölcsi fejlődését ki védi meg? - teszi fel a kérdést a PinkAnyu blog szerzője egy sokkoló olvasói levél kapcsán. A bejegyzést változatlanul közöljük.
Gyermekeink biztonságát és erkölcsi fejlődését ki védi meg? - teszi fel a kérdést a PinkAnyu blog szerzője egy sokkoló olvasói levél kapcsán. A bejegyzést változatlanul közöljük.

Egy olvasói levelet szeretnék megosztani a nyilvánossággal, azaz veletek. 
Nem is tudom mit fűzhetnék hozzá, talán egy fotót...és annyit, hogy segítő szavak hiányában, becsmérlő hozzászólások ne legyenek. Aki tud segítő kezet nyújtani a történet szereplőinek, az kérem ne habozzon megtenni.

A levelet jómagam is ledöbbenve olvastam. Első gondolatom az volt, bemennék és...de igen ám, a gyermek továbbra is odajár suliba, talán neki nehezítenék még jobban. Aztán előjött a kérdésem magamhoz: ennél nehezebb? és ha egyszer halálos sérülés lesz? attól, hogy mossák kezeiket, még nagy a baj..

"Kedves PinkAnyu!Kétségbeesve fordulunk hozzád, mint felelősségteljes szülők!Az oktatási intézményünk (általános iskola) jelenleg azon az állásponton van, hogy minden gyermek hazudik, életkori sajátosságnak véli, hogy a gyermekek hazaérve az aznapi történéseket meseszerűen adják elő. Több évfolyamon a következő bántalmazások elkendőzésére került már sor.Ilyen volt a nemrégiben sorozatosan elkövetett bántalmazások a gyermekek között. Olyan szinten nyilvánultak meg agresszív viselkedések, hogy volt akihez mentőt kellett hívni. Akadt olyan is aki több napig hordta teste valamely részén a bántalmazások nyomait.


Iskolán belül előfordult már öngyilkossági kísérlet. Drog fogyasztás is. Melyből kiderült utólag!, hogy abban az időben ebből eredtek a bántalmazások.

A bántalmazások olykor csoportosan kerülnek elkövetésre és a felügyelet ellátó személy érdekes módon pont ott és pont akkor sosincs jelen. Több esetben derült fény arra, hogy a pedagógus illetve tanító aki egyébként ügyeleti feladatot kellett volna ellátnia és felügyelni a gyermekeket -a biztonsági szolgálat emberével beszélgetett. Továbbá a bántalmazásokat sok esetben nem megakadályozták, hanem végig is nézték. Utána , mint aki jól végezte dolgát leteremtette a sértettet, sértetteket. -,"Minek ment, mentek arra...?", ,"Miért ment, mentek ki az udvarra?", "Miért ment ki egyedül a mosdóba?,"Az esetek általában vérig mennek. Fontos a bántalmazó részére, hogy látható sérülést okozzon, amivel dicsőséget illetve hatalmat vívjon ki magának a többiekkel szemben.Szülői panaszokat eltusolják. Iskolába nem készítenek a látható sérülésekről jegyzőkönyvet. Nem hitelesen számolnak be a szülők felé a tanárok, tanítók az esetleges testi - lelki bántalmazásokról.


Sok esetben utólag derülnek ki az elkövetett sérelmek, melyeknek nem voltak testi nyomai. A gyerekek akiknek kárára követtek el testi-, lelki bántalmazást sok esetben már pszichésen megviseltek.


Otthon megjelenik a szélsőséges magatartás-béli viselkedés.


Segítséget nem, de elutasítást minden érintett szülő kap, aki panaszt emel!!!Rendőrségi ügyet általában csak a sértett szülők nagyon kis hányada mer indítani.
A szülőket megfélemlítik illetve óva intik, hogy bármilyen szinten beleszóljanak az intézményben folyó ügyekbe.


Felháborodva veszik tudomásul, ha egy szülő a kiáll a gyermekéért és megvédi, érvényesíteni óhajtja gyermeke jogait a kötelezettségek mellett vagy szemben!!!Előfordult, hogy az egyik intézmény vezetője egy felettes szerv alkalmazottjának adta ki magát!


Felhívják a szülő figyelmét arra, hogy amennyiben az intézmény nem tetszik el lehet onnan vinni a gyermeket, gyermekeket!!! Erre több esetben volt példa egészen a tanítótót az igazgatóig.Végére még annyit, hogy biztonsági és portaszolgálat valamint gondnok - karbantartó személyek teljesítenek feladatot az intézményben. A biztonsági szolgálat jelenlétének fontosságát az intézmény szülői kérdésekre azt az indokot adja: ,, Meg kell védeni a tanárokat a gyerekektől, szülőktől...Kérdezzük mi szülők, hogy a gyerekeink biztonsága és testi - lelki - erkölcsi fejlődését ki védi meg???

Hogy legyünk mi szülők nyugodtak, ha nem tudjuk mire megyünk a gyermekeinkért???Köszönjük a megosztást előre is."

(Pinkanyu blog)