Felébredt a kómából a magyar űrhajós fia

Túl van az életveszélyen Magyari Béla űrhajós fia. Gábort azonban csak a menyasszonya és az édesanyja látogatja. Az apa is kórházba került, a napokban megoperálták.
Túl van az életveszélyen Magyari Béla űrhajós fia. Gábort azonban csak a menyasszonya és az édesanyja látogatja. Az apa is kórházba került, a napokban megoperálták.

Dupla dráma zajlik

Az utóbbi két hétben drámák sorozata zajlik a Magyari családban. Először az ifjabbik Magyari került kórházba, mert egy kisrepülővel lezuhant a Vértesben. A gépet nem ő, hanem egy román állampolgárságú férfi vezette, aki meghalt a balesetben. Magyari G. Gábor mint oktató ült a repülőn, és csodával határos módon túlélte a tragédiát.

Újból repülni akar

– A gép teljesen szétroncsolódott, apró darabokra hullott szét. Nagy csoda kellett ahhoz, hogy valaki onnan élve kikerüljön – mondta el a Borsnak Gábor egyik ismerőse. – Szerencsére a mentősök Gábort életben találták, és azonnal a tatabányai kórházba szállították. Először nagyon rossz híreket kaptunk, kómába esett, és majd minden csontja eltört. Pár nappal a tragédia után magához tért, rehabilitációja azonban még hosszú hónapokat vesz igénybe. Úgy tudom, ő reménykedik benne, hogy még repülhet, hiszen ez volt az élete. Ezen a héten ment volna Franciaországba, hogy részt vegyen egy képzésen, ahol nagy utasszállító gép vezetésére oktatják a hallga­tókat. Az édesanya és a meny­asszonya el sem mozdulnak az ágya mellől, apja azonban nem látogatta meg.

Még nagyon gyenge

A Bors utánajárt, hogy az űrhajós miért nem látogatja a fiát a kórházban.

– Mostanában csak rossz ér bennünket. Bélát pár napja mű­tötték, még nagyon gyenge. Az ő kérésére többet nem mondhatok az állapotáról – csukta be sietősen a kertkaput Magyari egyik rokona.

Mint ismeretes: Farkas Bertalan mellett Magyari Béla volt a másik esélyes, hogy első magyarként megjárja a világűrt. A szovjet vezetők az utolsó pillanatban Farkas Bertalant választották ki a feladatra 1980-ban.