Feláldozta saját életét, hogy gyermekét világra hozhassa

Elképesztően nehéz döntést hozott meg egy édesanya: lemondott arról, hogy kezeljék halálos betegségét, hogy gyermeke megszülethessen. Kevés anyánál találó ennyire a kifejezés: életet adott.

Elképesztően nehéz döntést hozott meg egy édesanya: lemondott arról, hogy kezeljék halálos betegségét, hogy gyermeke megszülethessen. Kevés anyánál találó ennyire a kifejezés: életet adott.

Szerdán kómában adott életet kislányának a 37 éves Carrie DeKlyen. A gyermek császármetszéssel jött világra, ezt követően pedig az anyát az orvosok levették az őt életben tartó gépekről. A történetéről, küzdelméről szóló Facebook-oldal bejegyzése szerint már csak órái lehetnek hátra - a természetre bízta családja, mikor megy el.

A brit asszony lehetetlen helyzetbe került: döntenie kellett élet és élet közt. A mérleg egyik serpenyőjébe a saját élete került, míg a másikba születendő gyermekéé. Ez utóbbi mellett döntött.

Közzétette: Cure 4 Carrie – 2017. augusztus 22.

Carrie-nél áprilisban diagnosztizálták az agydaganat egy agresszív formáját. Ennek ellenére a dokik ajánlottak neki egy jó esélyekkel kecsegtető kezelést, mely 10-15 évet biztosított volna még számára. Azonban néhány héttel később kiderült: terhes, a kemoterápia pedig árthat a magzatnak. “A dokik azt mondták neki, ha nem veteti el ezt a gyermeket, meghal. De ő úgy döntött, megtartjuk a babát” - idézte fel a nehéz pillanatokat Carrie férje, Nick. A kislány egyébként a család hatodik gyermeke, és a Life (Élet) keresztnevet kapta. Alighanem érthető, miért...

Carrie állapota a terhesség 19 hetében rohamosan romlani kezdett, végül pedig kómába esett. Az orvosok mindent megtettek, hogy minél tovább életben tartsák - végül a terhesség 24. hetében úgy döntöttek, nem halogathatják tovább a kislány világra jöttét - írja a Mirror. Life végül 570 grammal jött világra. Noha koraszülött, állapota a körülményekhez képest kielégítő.

So small!

Közzétette: Cure 4 Carrie – 2017. szeptember 8.

“Carrie ezt akarta, de nehéz. Igyekszem örülni a babának, de életem szerelme órákra van attól, hogy meghaljon, és ez nagyon fáj” - magyarázta a férj.