Ezt nézzék! Dinnyére faragták Bud Spencert

Nincs jobb a magyar dinnyénél, de egy biztos: csak egy Bud Spencer-es magyar dinnye adhat erőt és mindent lebíró akaratot! Aki a napokban Dunakeszi legnagyobb szupermarketében járt, annak könnyen beugorhatott a Kincs, ami nincs című film emlékezetes – némileg persze módosított – idézete. Az olasz színészlegenda ugyanis megjelent a dinnyéken!

Carlo Pedersoli családja pedig most különösen büszkévé teheti a magyarokat, ugyanis az egyik dinnye fotóját a színész hivatalos Facebook-oldalán közzé is tették. A hét gyümölcse! – írták a kép mellé, amit több ezren lájkoltak és több százan osztottak meg.

A különleges faragvány, mint megtudtuk, Patkó Károly zöldségszobrász műve, aki az üzletlánc munkatársa is egyben. A 33 éves tiszaföldvári szakács már Shreket is dinnyére vitte, és eddig is meglepő alapanyagokból alkotott: füstölt szalonnába zöldség- és növénymotívumokat vágott, ehető gyertyát készített, tökbe virágszirmokat faragott. Többnyire egyetlen szikével. 2014-ben a luxemburgi cukrász-szakács világbajnokságon ezüst­érmes lett.

Patkó Károly nagymestere az ételfaragásnak. Egyik piedonés dinnyéje felkerült Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalára is

– Károly az Auchan szolnoki áruházának munkatársa, aki időről időre eleget téve más áruházaink felkérésének ellátogat hozzájuk, hogy ételszobraival megörvendeztesse a vásárlókat. Nagyon büszkék vagyunk rá – mondta a Borsnak az üzletlánc kommunikációs vezetője, Samu Zsófia. Ilyenkor kiállítják a dinnyéket, vagyis kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, de miután Károly bemutatja a vevőknek az ételfaragás alapjait, bárki próbálkozhat saját Spencer-dinnyével. Nem lesz könnyű...