Aktuális

Ezotéria – Lelki oka van a pajzsmirigy betegségének

Nagy Daniella

Létrehozva: 2018.07.01.

Gyakran halljuk a kijelentést, hogy a betegségek lelki okokra vezethetőek vissza, és talán bele sem gondolunk, hogy ez mennyire igaz.

Forrás: Thinkstock

Ezek a lelki okok összetettek, és teljes mértékben egyéniek, ám olyan esetekben, amikor egy betegség népbetegséggé növi ki magát, mint ahogy a pajzsmirigy esetében is, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon mi az a lelki probléma, ami világszinten érinti az embereket.

– Mindenkinek van lelke. A fizikai állapotunk mindig azt mutatja, ahogyan a lélek érzi magát az adott időszakban a fizikai testben – mondta a Vasárnapi Borsnak Varga Já­nos, az Aranymetszés Gyógyközpont szakértője. – Amikor a fizikai test úgymond meghibásodik, akkor az azt jelenti, hogy a lélekkel egy picit másként érdemes foglalkozni. Mivel a mellékvese és a pajzsmirigy is páros szerv, a megbetegedésük valamiféle párkapcsolati problémára utal. Itt jön az első fontos kérdés: kivel kellene elsősorban jó párkapcsolatot működtetnünk az életünkben? Magunkkal.

Az endokrinológiai gondok a szeretetközvetítés rendellenes működésével vannak összefüggésben. Amikor árad belőlem a szeretet a célszemély – vagy önmagunk – felé, de nem ér célt úgy, ahogyan szeretnénk vagy nem úgy szeretnek minket, ahogy arra vá­gyunk, akkor a hasnyálmirigy elkezd rosszul működni. A hasnyálmirigyben lévő Langerhans-szigetek kevesebb inzulint tolnak a vérbe innentől kezdve, és elkezd a szervezet érzékenyen reagálni a különböző édes­ipari term­ékekre, rosszul kezeli az édes, szeretettel összefüggésbe hozható dolgokat, miközben alapvetően magával a szeretetáramlással van probléma. Ezt kell helyreállítani.

Lényeg az arányosság

Az endokrinológiai megbetegedések tehát akkor jelentkeznek, amikor az önmagunkkal való párkapcsolatunk a lélek saját értékrendje szerint nem megfelelő. A jó hír azonban az, hogy ezen lehet dolgozni, ezt meg lehet változtatni.

– Az endokrinológiai problémákra megoldást nyújthat, ha a rendellenességet okozó lelki tényezőket felszínre hozzuk, tudatosítjuk, és visszaállítjuk a szervezetben az arányosságot. Visszaállítani az arányosságot konzultációk által lehet, az Aranymetszés Gyógyközpont épp ezzel foglalkozik. Az endokrinológiai betegségek alapjában véve az önszeretet hiányából fakadnak, ez az alfája és omegája az egésznek. Nem külső tényezőkből kell szeretetet meríteni, elsősorban önmagunkat kell megszeretnünk, az önmagunkkal folytatott „párkapcsolatunkat” kell belülről rendbe raknunk. 

A pajzsmirigybetegség nap­jainkban népbetegség – azért, mert az emberek nem szeretik önmagukat. Jézus azt mondta, hogy ő hálót ad, nem halat. Halat adni bárki tud, de megtanítani halászni, az a lényeg.

Menj végig a folyamaton!

Az önszeretetet nem lehet készen kézhez kapni, egy folyamat eredményeképpen születik meg, amely folyamaton nekünk, magunknak kell végig­mennünk.

– A helyreállítás az önszeretet minőségével kezdődik. Amikortól az önszeretet jó helyen áll az emberben, akkor az olyan állapotot eredményez, amilyenben Neo van a Mátrixban. Hiába lőnek rám, minden egyes golyó elől el tudok hajolni, sőt ha valami negatív hatás ér minket, azt képesek vagyunk egész egyszerűen elhárítani. Minél fixebb bennem a szeretet minőségben és mennyiségben egyaránt, annál kevésbé vagyok kibillenthető.

– Annál kevésbé kell tartanom attól, hogy fizikai probléma jelentkezik a fő párkapcsolati szervekben és szeretetközpontokban: a szívben, a lélekben, vesékben, mellékvesékben, hasnyálmirigyben, hölgyeknél a keblekben, és a szervezet aranymetszés-központjában, ami a napfonatcsakra területén helyezkedik el. Minderre az egyszerűségében csodálatos aranymetszés szabály ad tökéletes sorvezetőt a gyógyulni vágyó ember számára – mondta a szakértő.
 

Mit vizsgáltass?

Varga János tanácsai: ismerd meg az aranymetszés gyógymód egyedülálló gyorsaságát, tartósságát, és amikor kíváncsi vagy, hogy biokémiai (virológiai, bakteriális, gombás) szempontból is mi a helyzet veled, vizsgáltasd meg a pajzsmirigy hormonszintedet. Külön kérj TSH-ra, szabad T4-re, szabad T3 szintre, valamint pajzsmirigy antitestre is szűrést. Van, hogy jó tartományban van az eredményed, és mégsem érzed magad jól. Ez azért van, mert a vírus (EBV, ami a biokémiai részt létrehozza) lappang, és sokszor hónapokig, sőt évekig is eltart, míg a vérből ki lehet mutatni. A TSH-t fölírhatja a háziorvos, az összes többit 10-20 ezer forintért magánlaborban kérheted. Nincs központosított vizsgálat erre, csak fizetős.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27420_resized.jpg?avcount=1714033511
origo.hu

Fontos beszédet mond Orbán Viktor - ÉLŐ

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27416_resized.jpg?avcount=1714033511
origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157360_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161100_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27417_resized.jpg?avcount=1714033511
origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17149637_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Balázs Andi: Sokszor kérdezték, hogy „nem vertek meg az utcán?!”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megbolondult az időjárás? Elképesztő, ami most jön!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
Aktuális

Orbán Viktor a : Hazánkban lehet szabadon beszélni

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ciFJ6N7JV-tsyKomFg0heJDDioLSPmBpykdZwcAEpAg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MyNzYzMDIxMjdkNzRkOTA5YjNhMDI1YWZkYzIyNjVk.jpg
Aktuális

Rendkívüli esemény kezdődik Budapesten, Orbán Viktor is felszólal