Aktuális

Ezekkel a hazai gyilkosságokkal sokkolt 2015

Bors

Létrehozva: 2015.12.26.

Sajnos idén kis hazánkban több olyan megrázó bűneset is történt, ami hónapokig nem hagyta nyugodni a közvéleményt. Talán csak az jelenthet némi megnyugvást a családoknak: a legsokkolóbb gyilkosságok elkövetői egytől egyig megbűnhődnek tettükért.

Összeállításunkban a legnagyobb, legmegrázóbb 2015-ös hazai gyilkosságokat gyűjtöttük egy csokorba - összekötve a pontokat, valamint kitérve minden esetben arra: hol tartanak most az egyes ügyek.

Ádámka

Rögtön az év elején egy olyan gyilkosság és öngyilkosság rázta meg a hírolvasókat, ami alighanem felfoghatatlan mindenkinek, aki valaha is átélte, milyen az: szülőnek lenni. Január 17-én, szombaton délelőtt, egy vitát követően O. György egy negyedik emeleti budapesti lakás ablakán kidobta féléves gyermekét, majd ő is utána ugrott. Mindez a pici édesanyja, S. Barbara szeme láttára történt. Később kiderült: O. Györgyöt decemberben zaklatásért letartóztatták. Épp abból a lakásból vitték el, ahol januárban a tragédia is történt: anyósa I. kerületi lakásából. Január 10-én azonban a bíróság szabadon engedte. Egy héttel később a 44 éves férfi végzett fiával...

– Megölte a fiamat ez az állat! – a lakók szerint ezt kiabálta Barbara, miközben a lépcsőn lefelé rohant halott kisfiához.

Mi történt azóta?

Ádámka februári temetése, majd O. György hamvasztása után sokáig csend volt. Aztán augusztusban számolhattunk be a keserédes hírről: S. Barbara újra terhes. Azóta megszületett Ádámka húga, aki azonban már soha nem ismerheti meg bátyját. Barbara és édesanyja, valamint a pici elköltöztek a rossz emlékeket idéző Attila úti bérelt lakásból - a fiatalasszony egyébként második gyermeke édesapjával is szakított, úgy hírlik, a férfi O. Györgyhöz hasonlóan sokat féltékenykedett párjára.

Fruzsina

Április újabb megrázó gyilkosságot hozott. A helyszín ezúttal Kaposvár volt, egy trafik. B. Péter már napok óta tervezte, hogy egy dohánybolt kirablásával jut pénzhez. A sántosi férfi nem sokkal a hatórai zárás előtt tért be az üzletbe, és a bevételt, valamint a kulcsokat követelte az ott dolgozó G. Fruzsinától. A fiatal lány szó nélkül teljesítette minden kérését, Péter mégis végzett vele, méghozzá egy 30 centi pengehosszúságú késsel. Fruzsinának 22 ezer forintért kellett meghalnia. Ennyi volt ugyanis a 19 éves fiatalember zsákmánya.

A dolog pikantériája, hogy a lány aznap nem is dolgozott volna. Csak egy kolléganője kérte meg: cseréljenek műszakot.

A férfit egy nappal később elfogták.

Mi történt azóta?

A gyilkosság felhívta a figyelmet a trafikok "elsötétítésének" veszélyeire. A tulaj az eset után levette az üzletei kirakati ablakára ragasztott sötétítő fóliát. Mint nyilatkozta, a dohányboltok elleni rablások nagy része megelőzhető lenne, ha az utcáról be lehetne látni a trafikokba.

B. Pétert első fokon rekordgyorsasággal ítélték el: tárgyalását a bíró november közepén egyetlen nap alatt lezárta. Nem jogerősen 22 év fegyházbüntetést kapott.

Juli

Nem a Kaposváron történtek miatt volt csak tragikus az idei április: Zalaegerszegen egy fiatal fiú megfojtotta volt barátnőjét, majd kését huszonötször belemártotta. B. Júlia szakított B. Barnabással, a fiú azonban ezt képtelen volt feldolgozni. Az egerszegi Parkerdőben végzett a lánnyal, majd kocsiba pattant, és elszáguldott. Később egy fának hajtott - a rendőrök már a kórházban tartóztatták le.

A pár története több ponton is zavarba ejtő. Úgy tudni, Barnabás újrakezdésért könyörgött a lánynak, majd amikor az visszautasította, megölte. Később azonban állította: a történtekből semmire sem emlékszik. Év végén kezdődött tárgyalásán azonban már arról vallott: meg akart halni, és búcsúzni ment Julihoz. Még pénzt is levett előtte az automatából a saját temetésére. Először higgadtan beszélgettek, majd amikor a lány azt mondta neki: nem szeretlek már, elborult az elméje.

"Egy belső hangot hallottam, azt mondta: öld meg, tedd meg! Ki­esett a kabátomból a kés, a hang így szólt: használd!" - mondta.

A fiú ügyvédje már az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalás előtt javasolta, hogy védencét pszichiátrián figyeljék meg, a bíróság azonban nem látta indokoltnak ezt az intézkedést.

Mi történt azóta?

Juli családja még nem kapott lezárást. B. Barnabás év végén kezdődött büntetőperén Zsófia, a lány ikertestvére arról beszélt, megérezte Juli halálát. "Nem akarta elkötelezni magát, ezért kellett meghalnia!" - nyilatkozta a család. Az ügyész életfogytot kért B. Barnabásra. A per 2016-ban folytatódik.

Nancy

Nem sokkal Fruzsina és Juli tragédiája után, május másodikára virradó éjjel egy fiatal lány holttestére bukkant saját édesanyja egy Akácfa utcai lakásban Budapesten. H. Nancy tizenkilenc éves volt és prostituált. Egyik kuncsftja, a kínai Jao Kao-peng végzett vele: bedrogozva metszette el a torkát. A férfi ellen azonnal hajtóvadászat indult - hamarosan már az Interpol is szerepeltette körözési listáján, méghozzá az "előkelő" kilencedik helyen. Sejteni lehetett ugyanis, hogy a férfi, miután a magyarországi kínai közösségre nem számíthatott, külföldre szökött. Végül Kínában adta fel magát, két hónapnyi menekülés után.

A fiatal Nancy egyébként - mint megtudtuk - rendkívül népszerű volt az ázsiai férfiak között. "Főleg kínaiakkal ismerkedett, tetszett neki, hogy egyszerűen bolondulnak érte. Többen beleszerettek, persze ezzel ő nem tudott mit kezdeni, tucatnyi pasiért egyszerre nem doboghatott a szíve" - mesélte a Borsnak a lány barátnője.

Mi történt azóta?

Jao Kao-peng júliusban vallomást tett a kínai hatóságoknak. Azóta viszonylagos csend van az ügyében. Kínával nincs Magyarországnak kiadatási szerződése, és mivel a férfi kínai állampolgár, még akkor sem adnák ki, ha létezne ilyen szerződés. Hazájában azonban még létezik a halálbüntetés. Könnyen lehet, hogy kivégzik.

A politikai szál

Nancy esetének egyik legnagyobb port kavart részlete azonban talán nem is maga a gyilkosság volt, hanem mindaz, ami ennek kapcsán a felszínre került. A Bors számolt be ugyanis elsőként, hogy Nancy szexpartnerei között egy ismert hazai politikus is volt. 

– Egy közismert, tévében sokat nyilatkozó politikus is rendszeres vendége volt. Sokan alaposan meglepődnének, ha kiderülne, ki az a látszólag példás családi életet élő férfi – mondta el Nancy barátnője, aki azt is elárulta: kettejük egyik együttlétéről videofelvétel is készült.

– Nancy telefonjában meg kellett lennie a videónak, elmentette azon a tárhelyen, amelyet a csúcskészülék gyártója biztosít az ügy­feleinek. A telefon a rendőrségnél van, így a felvétel feltehetően nem kerül nyilvánosságra – mondta a gyilkosság részleteit jól ismerő forrásunk pár nappal a gyilkosság után. 

A videó azóta sem került nyilvánosságra. A politikus kilétét homály fedi - ugyanakkor nem sokkal a történtek után egy férfi (aki azt állította: Nancy apja) több nevet is megemlített...

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143910_auto_resized.jpg
origo.hu

Döbbenetes felvétel, így törtek rommá az autók a repülőtérre vezető úton - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27222_resized.jpg?avcount=1713576910
origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145063_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132318_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145716_auto_resized.jpg
ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145692_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Sajtóhír: az ENSZ-főtitkár asztalán van egy teljesen új magyar innováció

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27223_resized.jpg?avcount=1713576910
origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141352_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713576910
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713576910
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17145447_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142140_auto_resized.jpg
borsonline.hu

3 csillagjegy, akiket az áprilisi rózsaszín hold alapjaiban változtat meg

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/IzobYAUPf4-jlaB8z4BCyiO9Gs7AbBaKJk8LCzTy7aw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM2MTFlZTQwNmNmZjQ0ZWViNWI3MTI4NDE3MzRiYjEz.jpg
Para

„Olyan volt, mintha jöttek volna utánunk” – rémisztő, mik történtek a magyar szellemkórházban

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/fXZC9zgrIxMs0KQAVMs58EPcxoGV_sf9LI1N5FPAGNo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE2YWU1ZTNmNjRjYzRjOTRiN2EwZDI5MDY0YTg3MjVi.jpg
Nemzet

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól