Ezeket tartsa a fürdőszobában, ha nem akar reggel elkésni

Minden nő álma egy olyan csodaszemüveg, ami Leeloo-nak (Milla Jojovich) van az Ötödik elem című filmben: csak felrakja pár másodpercre és már kész is a sminkje. Ilyen szemüveget egyelőre sajnos még nem találtak fel, de a kozmetikai ipar számos olyan új terméktípussal rukkolt elő, amivel hosszú perceket, sőt akár órákat is spórolhatunk a reggeli szépítkezésnél.

Egyszerre öt dolgot tud: BB krém

Ázsiából, egészen pontosan Dél-Koreából indult hódító útjára ez az arcápoló, ahol a helyi hírességek boldogan osztották meg új szépségápolási titkukat a nagyközönséggel. A termék hihetetlen sikert aratott, mivel egyszerre annyit tudott, mint azelőtt öt másik krém. A nők, akik korábban számtalan különböző szépségápolási szer használatára voltak kárhoztatva, hogy fakó és sápadt bőrüket élettel telivé tegyék, izgalommal fogadták a reggeli procedúrát kiváltó terméket, mely egyetlen felvitellel kínált megoldást az összes problémára. Ahogy a BB krém híre Európában is terjedni kezdett, az európai bőrtípusnak megfelelő színárnyalatok is kifejlesztésre kerültek.

Nem csak hidratálja a bőrt, de egységessé és ragyogóvá varázsolja az arcszínünket, elfedi a bőrtökéletlenségeket, és halványítja a szem alatti karikákat. Sőt még fényvédőt is tartalmaz. Használatával az alapozót is ki lehet váltani.

Ár márkától függően: 1200 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 15 perc

© Thinkstock

Még jobban fed: CC krém

A BB krémek sikerének hagyományát szerették volna tovább vinni a CC, vagyis a Color Correct, bőrszínt korrigáló krémekkel, kicsit sem titkoltan a BB-knél erősebb fedéssel kecsegtetve.

Mivel még magasabb a színpigmenttartalma, így még alaposabban elfedi a bőrhibákat elődjéhez képest, ha ez szükséges.

Nemrégiben pedig megszületett a termékcsalád legújabb testvére, a GG krém, amivel a napozást vagy a szoláriumozást is ki lehet váltani, mivel bronzosítót is tartalmaz, így használatával napbarnította bőrhatást érhetünk el.

Ár márkától függően: 1650 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 15–30 perc

Volt lenövés, nincs lenövés: instant hajtőszínező spray

Nem a legszebb látvány, ha a festett hajunk elkezd lenőni és láthatóvá válnak az ősz hajtövek. De a fodrásznál épp nincs időpontunk és az otthoni hajfejtésre se időnk, se energiánk. A kozmetikai ipar erre egy szó szerint varázslatos terméket dobott a piacra: az ősz hajtővektől aká́r egy szempillantás alatt megszabadulhatunk: ez a spray egyetlen fújással eltünteti az ősz hajtöveket. Akár világostól sö̈tét hajszínig alkalmazhatjuk, és a következő hajmosásig tartós marad.

Ár márkától függően: 2299 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 2 óra

© Thinkstock

Csak egy fújás: száraz sampon

Vagyunk egy páran, akik már imába foglaltuk annak a nevét, aki feltalálta a száraz sampont. Egy sietős reggelen is üde, friss frizurát varázsolhatunk magunknak, akár egyetlen fújással, anélkül, hogy a vizes samponozás, balzsamozás, bontás és hajszárítás procedúráját végig kellene élnünk.

A száraz samponok hatásmechanizmusa a hajon lévő felesleges zsír felszívásán alapszik. Létezik por és spray változatban, a hajtöveken kell egyenletesen eloszlatni, majd a tincseket átfésülni. Képes magába szívni a faggyút, ezáltal egy rövidebb időre friss érzetűvé és kinézetűvé tudja tenni a hajat. Attól nem kell tartanunk, hogy lelapul a frizuránk, sőt inkább ad egy kis volument neki.

Ár márkától függően: 449 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 30 perc–1 óra

Kettő az egyben: zuhanyzás közbeni testápoló

Praktikusak lehetnek azok a testkondicionálók, amelyekkel nem kell megvárni a törölközést és az azutáni felszívódás idejét, hanem még a tus alatt használhatjuk, viszont ugyanúgy hidratál. Hogy a bőrünk jól táplált és finom illatos legyen, vigyük magunkkal a zuhany alá vagy a kádba, masszírozzuk a nedves bőrünkbe, majd úgy öblítsd le úgy, mintha hajkondicionáló lenne.

Ár márkától függően: 599 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 10 perc

© Thinkstock

Manikűr percek alatt: gyorsszárító körömlakk

Ha napközben fontos tárgyalása van, de a körmei nincsenek rendben, arra is van megoldás. Nem kell órákig mozdulatlanul várnia, amíg megszárad a körömlakk. Ha kiválasztotta a megfelelő színt, húzza át vele egy vagy két rétegben a körmét, majd még egy réteget vigyen fel az átlátszó gyorsszárító körömlakkból, ami nemcsak abban segít, hogy percek alatt megszáradjon a lakkja, hanem még pluszfényt is ad neki.

Ár márkától függően: 400 forinttól

Ennyi időt spórolhat: 1–1,5 óra

Összeállította: Anry Soós Éva