Aktuális

Ez már la­vina: a fe­le­ség háta mö­gött szült gye­re­ket Do­náth László jo­gász­nője

Bors

Létrehozva: 2019.08.13.

Újabb tanúk je­lent­kez­tek, akik ál­lít­ják, a lel­kész fe­le­sé­gé­nek háta mö­gött szült gye­re­ket az evan­gé­li­kus ott­hon jo­gász­nője. Ré­góta ta­kar­ga­tott, el­hall­ga­tott sé­rel­mek ke­rül­nek nap­vi­lágra, ki­szol­gál­ta­tott em­be­rek je­lent­kez­nek sorra, hogy el­mond­ják, mit tett velük a Do­náth csa­lád. "Kur­vács­káim!" - így szó­lí­tot­ták az al­kal­ma­zot­ta­kat a val­lási in­téz­mény­ben.

Az eddig hallgatásra, tűrésre kényszerített nők végre beszélni mernek. Most már nap nap után állnak ki a nyilvánosság elé azok, akik évek óta féltek és tűrtek Donáth László ex-MSZP-s politikus ijesztő zaklatási ügyében.

Tegnap megszólalt egy diáklány is, aki állítja, hogy neki kiskorú tanulóként az evangélikus lelkész lánya, a Momentum EU-képviselője tett zaklató ajánlatot.

Mint amikor kő esik le az eddig megfélemlített és megalázott emberek szívéről, sorra keresik fel levélben vagy személyesen az ügyet feltáró szerkesztőségeket. Vagy csak egy szívből jövő felszabadult kommentben fakadnak ki a Facebookon. Egyre többször esik szó egy házasságon kívül, Donáth László feleségének "háta mögött" született gyerekről is. Állítólag nem ez a kisbaba az egyetlen...

A Ripost és a 888 szerkesztőségébe is elküldték  az alábbi, újabb részleteket feltáró levelet. A zaklatási ügyek, a "kurvácskáimnak" gúnyolt alkalmazottak mellett ebben is szó esik a házasságon kívül született gyerekről. Mindez egy evangélikus, egyházi intézményben.

Tisztelt Újság!

A minap több cikket is lehetett olvasni, főleg a jobboldali és kormánypárti sajtóban Donáth László ügyében. Előre leszegezném, hogy jómagam abszolút liberális beállítottságúnak vallom magam, a jelenlegi kormány a lehető legtávolabb áll a nézeteimtől, sőt szégyennek tartom, hogy ők vannak hatalmon... de ez egy hosszabb téma. Ezt csak azért emelem, ki, hogy egyáltalán nem szeretném, ha politikai oldalról foglalkozna bárki is ezzel a szégyenletes témával. Olvastam a cikkeket a molesztálásokkal kapcsolatban, egyből kirázott a hideg és úgy érzem, ezzel a vallomással tartozom azoknak akiket éveken keresztül zaklatott és molesztált, de nem utolsó sorban magamnak is.

Szeretnék anonim maradni, ugyan már nem dolgozom a Gaudiopolisban, de még a mai napig tartok attól, hogy a befolyásával élve hátrányos helyzetbe hozhat engem a "lelkész úr".

Az eddig megírt "vallomásokat" teljes mértékben meg tudom erősíteni. Nem egyszer magam is láttam - nem csak átéltem - , hogy benyúl a nők/lányok pólója alá a mellüket megfogja, volt akit a nem szervénél simogatott. Ugyan a hírekben szereplő állításokkal ellentétben én sem fiatal, sem pedig vékony nem vagyok, engem is csókolt meg erőszakkal, fogdosott és simogatott. Az intézményben gyakorlatilag 95%-ban csak női alkalmazottak voltak, az a 2-3 férfi aki ott dolgozott teljesen szemet hunyt efelett, sőt az egyik karbantartó szintén molesztált és megfenyegetett egy nővért. Mindenki tudta, de senki nem tett semmit. Segítséget sem az egyházközség tagjaitól - holott ott is teljesen nyilvánvaló tény volt ez- sem pedig a vezető beosztásban lévő nőktől sem kaptunk. Ugyan az intézményvezetőket sem kímélte, folyamatosan alázta őket szóban, durva szavakat használt velük szemben. Egyetlen kivétel volt: az intézmény jogásza, akinek fia is született a "lelkész úrtól", őt a nevére is vette. Nem ez az első házasságon kívüli gyermeke, ezt is mindenki tudta, azonban csak a jogtanácsostól származó lett szintén Donáth vezetéknevű.

Volt olyan, hogy a fiatalabb nővéreket "kurvácskáimnak" hívta, és valóban, ahogy meghallottuk, hogy megérkezett, mindenkinek görcsbe rándult a gyomra: kinek azért, hogy most vajon miért fog vele ordibálni, kinek pedig azért, hogy vajon ő lesz e a mai áldozata a szexuális éhségének.

A korábbi vallomásokban megemlítették, hogy azt sújkolta belénk, hogy kiváltság itt dolgozni, ezt főként a fiatalok, de az idősebb kollégák is "bevették". Gaudiopolisosnak lenni kitüntetés volt. Voltak olyan pletykák, hogy az intézményvezetőség jutalmakat utalt ki bizonyos dolgozóknak, akiket erre méltónak találtak, de nekik adományként vissza kellett fizetni egy a tulajdonában álló alapítványnak. Így mosták a pénzt.

Azóta is nap mint nap látom, hogy ápolókat, takarítókat keresnek, ugyanis ilyen körülmények között senki nem tud ott dolgozni huzamosabb ideig.

A lakók közül többen vannak akik istenként tisztelik, semmilyen körülmények között nem hinnék el ezeket a dolgokat - még ha látnák sem. Viszont van egy réteg, aki biztosan tudja, meg is veti ezért ezt az embert, de ahogy az előttem szólók írták: hogyan és hova lépjenek 70-80-90 évesen tovább? A hozzátartózók közül is sokan tudták, hogy egy zsarnok, ezért nem is vegzálták a nővéreket, ha a túlhajszolás miatt mulasztottak.

Politikai szempontból pedig annyit muszáj vagyok hozzátenni a történethez, hogy egyáltalán nem érdekel, hogy ki mikor hol volt képviselő, hogy jelenleg a lánya a momentumban tag, hiszen attól valaki nem lesz rossz ember, hogy az édesapja ilyen. Aki azt hiszi, hogy ez a politika miatt robbant ki, az nagyon téved. Sajnálatos összefüggés, hogy a család politizált is, de Donáth László nem azért ilyen, mert köze van/volt a politikához, hanem azért mert egy beteg ember. Felháborítónak tartom, hogy a mai napig aktívan részt vesz az ott dolgozók életében, az egyházközség élén áll és remélem, hogy végre elindul a lavina és elnyeri ez az ember a méltó büntetését.

Bízom abban, hogy nem csak én leszek egyedül, aki ír Önöknek ebben a témában. És kérem, az utolsó bekezdést is hagyja benne a cikkben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091077_auto_resized.png
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26450_resized.jpg?avcount=1711653015
origo.hu

Óriási botrányba keveredett a TV2 sztárja - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089354_auto_resized.jpg
ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26452_resized.jpg?avcount=1711653015
origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17081826_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Így készíts vaníliás cukrot házilag - egyszerűbb, mint gondolnád!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090779_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711653015
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Bejelentést tett Király Viktor, holnaptól így fog élni

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei