Aktuális

Ez a haldokló fiatal házaspár utolsó kívánsága

Bors

Létrehozva: 2016.09.12.

Úgy ismerkedtek meg, hogy mindkettőjüket ugyanaz a betegség sújtja, aztán szerelmbe estek, de állapotuk miatt nem találkozhatnak jelenleg egymással.

Forrás: Facebook

Katie és Dalton Prager, két beteg tinédzser egymásba szeretett, és együtt küzdöttek életükért a cisztás fibrózis ellen, ahogy az talán sokaknak ismerős lehet a Csillagjainkban a hiba című filmből. Az együttes küzdelemnek azonban most vége.

A 26 éves lányt ugyanis hospice ellátásra küldték haza, miután a tüdőátültetése nem sikerült. Az orvosok már nem tudnak érte mást tenni.

„Túl sok minden történik a testemben, hogy mindent megjavítsanak” – írta a YouCaring nevű oldalon. „A dolgok jóval gyorsabban romlanak, mint korábban gondoltam” – tette hozzá.

Férje, a 25 éves Dalton szeretne mellette lenni, de jelenleg erre semmi esélye, ugyanis egy St. Louis-i kórházban ápolják tüdőgyulladása miatt.

„Katie az ő szerelme, és csak azzal törődik, hogy vele legyen”  – mondta Dalton édesanyja a KSDK-nak, majd hozzátette: „a fő célom mint anyuka, hogy oda tudjam őt mellé vinni”.

A pár még tinédzserként ismerkedett meg egymással, amikor Katie hallott Dalton történetérről, és felajánlotta neki a segítségét. „Ha bármikor szükséged van egy barátra, akkor elérsz” – írta Katie Facebookon a fiúnak. Ekkor a lány Kentuckyban, a Dalton Missuriban lakott.

A beszélgetéseik először még csak egymás állapotáról szóltak, de lassan egymásba szerettek. Az orvosok figyelmeztették őket, hogy ne találkozzanak, mert Katie akkor érintkezhet Dalton miatt a szörnyen fertőző baktériummal, a Burkholderia cepaciával. De a szerelméért mindent meg akart tenni a lány.

Azt mondtam Daltonnak, hogy inkább vagyok boldog – nagyon-nagyon boldog – életemben öt éven keresztül, és halok meg korábban, mint élek közepesen boldogan 20 éven keresztül” – mondta Katie korábban a CNN-nek.

Végül 2009 augusztusában találkoztak először, Dalton hat órán keresztül vezetett szülővárosából a lányhoz.

„Majd kiesett a szívem a helyéről, de odamentem hozzá, megöleltem és megcsókoltam a száján, anélkül, hogy köszöntünk volna egymásnak” – mesélte el Katie. „Általában nem vagyok ilyen lány, de azt éreztem, ez a helyes”.

2011-ben házasodtak össze, amikor mindketten 20 évesek voltak. 2014-ben kerültek egyszerre tartósan kórházba, mert mindkettőjüknek új tüdőre volt szüksége. Dalton még abban az évben novemberben átesett a műtéten, de Katie harca sokkal bonyolultabbá vált.

Őt 2014 decemberében kiengedték a kórházból, de három napra rá, komoly légzési problémái akadtak. A kórház pedig nem akarta visszavenni őt, mert  mert kihasználták a rájuk eső egészségügyi pénzügyi keretet.

Fizetni pedig nem tudott, mivel már előtte hatvan napig ő fizette ki kórházi számláit.

Végül felvették szülőhelyének egyik kórházába, ott viszont olyan transzplantációkat nem végeztek, amire neki szüksége volt. Csak hónapokkal később találtak neki olyan tüdőt, ami alkalmas volt Katie-nek.

A lánynak közben több más problémája is lett; rák, májelégtelenség és szívproblémák, de a fiúnak is: tüdőgyulladással és limfómával kezeték.

Ekkor még azt tervezték, hogy együtt mennek el majd utazgatni, és talán egy könyvet is írnak szerelmi történetükről. De aztán Katie egészségi állapota nagyon rosszra fordult, tüdőtranszplantációja nem sikerült.

Ekkor eldöntötték, ha az életükbe is kerül, újra együtt akarnak lenni.

„Ha csak egy napot és egy éjszakát tölthetünk együtt, annak is nagyon örülnénk már” – mondta Katie. Utolsó levelében a YouCaring.com-on Katie megköszönte támogatóinak a segítségét, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy feladja a küzdelmet. „Az utolsó, amit akarok, hogy az emberek emlékezzenek rám” – írta.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160334_auto_resized.jpg
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27431_resized.jpg?avcount=1714067112
origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158568_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159540_auto_resized.png
metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158824_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162850_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163068_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Áramütés ért egy középiskolás fiút az egri pályaudvaron, életveszélyes az állapota

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!