Extrém licit: büfének még jó a zavargásra járó IFA

Hiányos, elhasznált, vagy éppen üzemképtelen rendőrségi járműveket árvereztek Budapesten. A sokat megélt darabok a BRFK és egy autóértékesítéssel foglalkozó cég közös rendezvényén kerültek kalapács alá. A legnépszerűbb gyöngyszemek – az autók és motorok mellett – egyértelműen a járőrhajók és a csapatszállító IFA voltak.

A kívül-belül leharcolt IFA a 2006-os rendbontásoknál is szolgált, de állandó résztvevője volt a Fradi és az Újpest meccseinek is © Végh István

IFA W50 L/P –

A 31 éves monstrum rengeteg balhénak és utcai össze­csapásnak volt a részese.

Vételár: 380 ezer © Végh István

A kék-fehér szépség a 2013-as leszázalékolásáig ugyanis a zavargásokat megfékező rohamrendőrök fuvarozásáért felelt. A készenléti rendőrségnél szolgáló váltóhibás csapatszállítót 380 ezerért ütötték le.

© Végh István

Hajók

A licit másik slágerei kétség kívül a hajók voltak. Az 1970-es évjáratú Balaton II elnevezésű mentő- és járőrhajó hosszú szolgálata után négy éve vonult nyugdíjba. Míg ő a Balatonon, addig a Vulkánra (képünkön) keresztelt társa a Dunán dolgozott. A Vulkánt 1,2 millióért, a Balaton II-t pedig kikiáltási áron értékesítették.

Vételár: 1 millió 200 ezer

Mire lehet használni?

A 62 jármű fele talált gazdára, a megmaradt darabokat pedig liciten kívül értékesítik.

– A vásárlók nagy része megjavítja a járműveket, de némelyik darab gyűjtőhöz kerül. Az IFA felépítménye akár jó alapanyag lehet egy átalakított mozgó büfé számára is – mondta lapunknak a licitet vezető Jakab Attila.