Éveken át erőszakolta négy lányát a borsodi apa – egyikőjüket teherbe is ejtette

Az elmúlt évek legsúlyosabb megrontási ügyére derülhetett fény egy borsodi településen. A rendőrség szerint az apa négy – 12 éven aluli – kislányát is megrontotta, egyikük teherbe is esett a férfitől.
Az elmúlt évek legsúlyosabb megrontási ügyére derülhetett fény egy borsodi településen. A rendőrség szerint az apa négy – 12 éven aluli – kislányát is megrontotta, egyikük teherbe is esett a férfitől.

Hosszú éveken át őrizgette szörnyű titkát az a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő házaspár, a meggyalázott gyerekek közül senki sem mert szólni a velük megtör­tént borzalmakról. De a titok nem maradhatott örökké rejtve, végül épp az egyik kislány okozta a szülők vesztét. A Miskolci Törvényszéken ma kezdődik az el­múlt évek legsúlyosabb megrontási ügyének tárgyalása. A vád szerint K. I. és felesége hét gyermeket neveltek, közülük né­gyen lányok. A férfi 2007-ben szabadult a börtönből, majd ha­za­költözött családjához, a gyerekeket közösen nevelték házastársával. A férfi hamarosan szemet vetett a négy, 12. életévét még be sem töltő kislányára, és vágyai kielégítésében a felesége sem akadályozta meg, sőt segített neki.

Az ügyészség szerint 2009-től 2012 májusig a családfő a négy lányát rendszeresen, hetente több alkalommal kényszerítette közösülésre vagy fajtalanságra, és amíg egyik lányát behívta a szobájába, addig a felesége a többi gyermeket átvitte egy másik he­lyiségbe, vagy elment velük sétálni. Az anyjukhoz nem tudtak a lányok segítségért fordulni, a történtek akkor jutottak a hatóság tudomására, amikor az egyik kislány állapotos lett. Arról egyelőre nem lehet tudni, hogy a lány végül meg is szülte-e gyermekét.

Csípős

Ha a vádak igazak, az apa hosszú évekre rács mögé kerül, de ha jól viselkedik, esetleg harmadolják a büntetését. Változnak az idők: a középkorban harmadolás helyett felnégyelés járt volna. Huszti Zoltán

Nem kizárható, hogy a ma kezdődő tárgyalás zárt ajtók mögött fog zajlani. Az ügyészség a férfit és feleségét nevelése alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett erőszakos közösüléssel vádolja.