Évek óta zaklatja tini diákjait a fővárosi tanár?

Tovább gyűrűzik a szexbotrány egy fővárosi középiskola tanára körül. A Borsnak most egy szülő szólalt meg.
Tovább gyűrűzik a szexbotrány egy fővárosi középiskola tanára körül. A Borsnak most egy szülő szólalt meg.

A BRFK büntetőeljárást folytat egy budapesti középiskolában folyó szexuális zaklatás ügyében. Egy embert gyanúsítottként már kihallgattak, de ennél több információt a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak.

Ismeretes: a hét elején az RTL Klubnak nyilatkozott egy tanárnő, aki elmondta, hogy egyik férfi kollégája szexuálisan zaklatja a diáklányokat. A pedagógus mellett egy fiatal lány is azt állította, hogy a tanár a lányokat a faház mögé invitálja a jobb jegyért, az órákon vulgáris vicceket mond, és a diákok szexuális életére tesz célzásokat. A tanárnő többször pa­naszt tett az iskola igazgatójánál, akinek egyébként a fia a molesztálással gyanúsított tanár. A tanárnőt már kirúgták azzal az indokkal, hogy elhanyagolja a munkáját, és nem tanárhoz méltóan viselkedik. Szerinte azonban szóban az hangzott el az igazgatói irodában, hogy amit a híradónak mondott, az hazugság.

Az iskola igazgatója hétfőn még azt nyilatkozta, hogy belső vizsgálatot indít az ügyben, aminek szerdán lesz eredménye. Az­óta nem érhető el. A Borsnál viszont jelentkezett egy asszony, akinek a lánya két évvel ezelőtt fejezte be az iskolát:

– Sajnos minden hír igaz, a reál tárgyat tanító tanárnak viszont aligha eshet bántódása, hiszen az apja az igazgató, az anyja az igazgatóhelyettes – mondta a Borsnak a neve elhallgatását kérő édesanya. – Hála istennek nem a lányomat pécézte ki, az én gyerekem túl vékonyka, ez a tanár viszont inkább a gömbölyűbb, teltebb lányokat kedveli. A lányom osztálytársát zsarolta meg azzal, hogy ha nem teljesíti kívánságait, megbuktatja. A lány nemet mondott, meg is bukott év végén – mesélte az anya.

Az iskola, illetve az érintettek nevét válaszuk megérkezéséig nem fedjük fel.