Eurovízió: Flóra képviselheti Franciaországot

Magyar énekesnő is indult a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál francia válogatóján. Tandi Flóra ad esélyt magának arra, hogy eljut a stockholmi döntőre.
Magyar énekesnő is indult a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál francia válogatóján. Tandi Flóra ad esélyt magának arra, hogy eljut a stockholmi döntőre.

A Dal hazai sajtótájékoztatóján kihirdették azt a harminc énekest, akik közül a közönség és a Zséda, Pierrot, Both Miklós és Frenreisz Károly alkotta zsűri kiválasztja a győztest. Ő képviselheti majd az Eurovíziós Dalfesztiválon hazánkat, de korántsem biztos, hogy ő lesz az egyetlen magyar résztvevő. Meglepetésre ugyanis a franciaországi előválogatón is felbukkant egy magyar előadó. A 27 éves Tandi Flóra gyerekkora óta fejleszti énektudását, s bár rétegzenét játszik, 2010 óta egyre feljebb ível karrierje. Flóra francia nyelven tudja leginkább kifejezni magát, ezért döntött úgy, hogy gall színekben próbálkozik a nemzetközi versenyen.

– Leginkább nagyívű dallamokat adok elő franciául, ezért is volt már régi vágyam, hogy piros-fehér-kék színekben egyszer megmutathassam magam az Eurovízión. A dalunkat elfogadta a francia tévécsatorna, és hamarosan eredményt hirdetnek. Hatalmas dolog, hogy megnyitották a határokat és elfogadták a nevezésünket. Már erre büszke vagyok, illúziókat ugyan nem kergetek, de reménykedünk – mondta a Borsnak az énekesnő, akinek a Fool Moon zenekarból ismert Molnár Gábor segített a zeneszerzésben.

A Miklósa Erikával is rendszeresen együtt dolgozó lány úgy véli, magyarsága különlegessé teheti a mezőnyben.
– Attól, hogy nem francia vagyok, és még csak nem is frankofón országból jelentkeztem, érdekes karakter lehetek a mezőnyben. A dalunkat is elég színvonalasnak tartom egy ilyen megmérettetéshez – magyarázta Flóra.