Aktuális

Esküvői tanú lett Maffi a kis rendőrkutyus (videó)

Hu-Zo

Létrehozva: 2017.11.25.

Forrás: Bors

Hétköznapinak a legkevésbé sem mondható esküvőt szervezett egy ecseri pár: Nezdei Mónika és Németh Zoltán a yorkie kutyusukat kérte fel tanúnak. A pici eb a nyakörvére lógatva hozta be a gyűrűket az ecseri házasságkötő terembe. Maffi egykoron a rendőrségnél „dolgozott”, mint kereső kutya, de kilencéves, ma már nyugdíjas.

– Nagy kutyabarátok vagyunk, kutyamentő szolgálatok tagjai is, Maffit pedig mindenhová visszük magunkkal. Szerettük volna, hogy az egybekelésünkön is ott legyen, és amikor megtudtuk, ennek az ecseri önkormányzat sem látná akadályát, eldöntöttük, akkor Maffi lesz a tanúnk. Kapott egy Swarovski-kövekkel díszített ünneplőt is – mesélte Mónika a Borsnak. A fegyelemhez szokott ebről persze csak a menyasszony csatolhatta le a jegygyűrűket. Maffi ugyan nyugdíjas, de ma is előfordul, hogy viseli a rendőrjelvényét. Olyankor megnézik az emberek, értetlenül fogadják. Mónika sajnálattal jegyezte meg, hogy a kutyát a legtöbb helyen Magyarországon nem látják szívesen.

– Gyakran járunk Bécsben, Hannoverben, és nyaraláskor sem hagyjuk otthon, mindig jön velünk. Nagyon furcsa, hogy míg külföldön szeretettel fogadják a legkülönbözőbb helyeken is a kutyás vendégeket, nálunk, néhány kivételtől eltekintve, ennek épp az ellenkezője igaz. Itthon szegénynek valóban „kutya élete” van. Sok kudarc ért minket. A hivatalokba eleve nem lehet kutyával bemenni. Budapesten nem engedtek be a Mekibe vele, pedig külföldön ez természetes. A legelőkelőbb helyekre is bevihetem, éttermekbe is, ahol a felszolgálók barátságosak Maffival, kedvesen kiszolgálják. Ugyanis az én kutyusom olyan, hogy nem piszkít sehova, nem „jelöli” meg a területet. Erre meg lehet őket tanítani. Sajnos, itthon nem ismerik fel, hogy ezek az állatok családtagok, nem puszta háziállatok, szorosan hozzánk tartoznak – mondta Mónika. A friss házasok januárban Japánba repülnek nászútra, természetesen ott lesz Maffi helye is. Saját fényképes útlevelet kap.

– A repülőjegy-vásárlásnál nagyon kell figyelnem. Az utastérben ugyanis csak egyetlen kutya tartózkodhat, úgy kell vennem a jegyeket, hogy én legyek az első, aki a kutyusát magával akarja vinni. Akkor a gépen Maffi az ölemben utazhat – mondta Mónika.

A pár egyébként nem csak a kutyusokért van oda, segítenek macskákon is. Nemrég egy XVII. kerületi piacnál jártak, ahol az egyik padon melléjük telepedett egy cica. Nem hagyták ott, hazavitték, és azóta már sikerült gazdát találniuk neki.

Ez is érdekelhet

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében