Eredjen fillérekért a sztárok nyomába!

Krimi, thriller, vígjáték vagy éppen western: Európa számos helyszíne biztosított a legnépszerűbb filmes műfajoknak látványos hátteret. Ki hinné, hogy ezek közül több is meglepően olcsón felfedezhető?!
Krimi, thriller, vígjáték vagy éppen western: Európa számos helyszíne biztosított a legnépszerűbb filmes műfajoknak látványos hátteret. Ki hinné, hogy ezek közül több is meglepően olcsón felfedezhető?!

London

A brit fővárosban egy sor emblematikus filmes helyszín található. Érdemes megtekinteni a Harry Potter világából ismerős 9 és ¾-ig vágányt a King’s Cross pályaudvaron, Bridget Jones lakását a Bedale Street és a Borough Market találkozásánál levő Globe Pub felett, no meg James Bond munkahelyét, a Vauxhall metró­meg­állónál terpeszkedő MI6-főhadiszállást. A Wizz Air május 30-i árlistája szerint június 22-i indulással és június 24-i érkezéssel – irányonként és személyenként – 8990 forintért repülhetünk Londonba. Mindehhez még hozzájön a National Express két főre összesen tizenháromezer forintos oda-vissza transzfere a Luton reptér és a Victoria pályaudvar között, melyre érdemes az interneten jegyet foglalni.

Több 007-es filmben látható a modern épület, mely valóban létezik

Bruges

Az egyik legszebb, épen maradt középkori városka Belgiumban található, itt forgatta Colin Farrell és Brendan Gleeson az Oscar-jelölt Erőszakik című filmet. A moziban látható Belfry torony, a Minnewater híd vagy a Relais Bourgondisch Cruyce Hotel mind felfedezésre vár, akárcsak a zegzugok, a hattyúk, a belga sörök, csokik, gofrik és sült krumplik. A tegnapi árak alapján a Wizz Air a július 16-i, 6.15-kor Charleroi-ba induló járatára két személy esetén fejenként 6990 forint egy jegy, míg a 18-i, esti visszaút 5990 forintot kóstál. Ugyanezeken a napokon a belga reptérről a Flibco buszos cég internetes foglalással két utast tíz euróért visz Bruges-be, illetve tizenöt euróért fuvaroz vissza a reptérre. Szállás tekintetében a privát szobákat, lakásokat, ingatlanokat biztosító AirBNB portál erre az időszakra huszonháromezer forintért biztosít szállást két fő részére.

Más szemmel néz a belga városkára, aki látta a fekete humorú mozit

Plitvicei-tavak

Számos Winnetou-film és Az ezüst tó kincse című western látványos helyszínét biztosította a Plitvicei Nemzeti Park. Pierre Brice indián karaktere látványosan akciózott a csodálatos természeti környezetben, ahova mintegy huszonnyolcezer forintért kínál kétnapos, kétágyas apartmanos buszos utat egy túrázók alkotta utazási iroda a június 10–11-i hétvégére. A Budapestről induló kaland húszezres díja mellé ezerforintos biztosítás, 130 kuna (kb. öt­ezer forint) belépő és a kétágyas szobáért fejenként kétezer forintos felár fizetendő.

Filmvásznon is csodás, ám élőben az igazi…

Berlin

Liam Neeson karaktere a német fővárosban zavarodott össze az Ismeretlen férfi című thrillerben, s próbált az igazság nyomára bukkanni többek közt a Brandenburgi kapunál. A tegnapi árak szerint a Ryanair június 29-én fejenként 3999 forintért viszi utasait Budapestről Berlinbe, a július 1-jén visszatérő járatra 6669 forint egy jegy. Erre az időszakra az AirBNB portál 25 ezerért kínál szálláshelyet két személynek az Alexanderplatz környékén.

Pár nap alatt akkor is sokat láthat Berlinből, ha nem rohan végig a városon © afp