Emese 555 firkababát készített

Irigylésre méltó foglalkozása van egy budapesti művésznőnek. Váraljai Emese 2011-ben gondolt egyet, és elhatározta: mi lenne, ha életet lehelne a gyerekek rajzaiba?

Váraljai Emese a gyerekrajzok alapján készíti el mesefiguráit

– Az ötletet valójában egy kanadai hölgy adta, akinek annyi megrendelése volt, hogy már nem győzte, ezért bővítette a vállalkozását. Így csöppentem én is bele a firkababák világába. Ez azt jelenti, hogy amit a gyerekek, vagy éppen a gyereklelkű felnőttek egy papírlapra lerajzolnak, azokat plüssfigurák formájában keltem életre. Varrok kézzel és géppel, barkácsolok, összetűzök, vagy éppen amire szükség van – újságolta lelkesen a Borsnak Emese, majd hozzátette: remek hangulatú workshopokat is tart, amelyek során a résztvevőkkel közösen készítik el a játékokat.

Az óriási sikerű 3D-s játékok iránt elsősorban külföldről van komoly érdeklődés. A legbonyolultabb darabok elkészítése akár egy hetet is igénybe vehet, de van, amelyiket fél nap alatt megalkotja. Emese kezei közül ez idáig több mint 555 firkababa került ki. Azt szereti bennük, hogy mindegyiknek külön története van. Emellett rendkívül egyediek is, annyira, hogy sosem fog két ugyanolyan elkészülni.