Élni tudni kell: 69 évvel fiatalabb nőt vett el - videó

Egy brazil faluban megtalálták a világ legidősebb embertét. Joao Coelho de Souza 131 éves, felesége 69 évvel fiatalabb, és legkisebb gyermeke 101 éves korában született.
Egy brazil faluban megtalálták a világ legidősebb embertét. Joao Coelho de Souza 131 éves, felesége 69 évvel fiatalabb, és legkisebb gyermeke 101 éves korában született.

A férfire szociális munkások találtak rá észak-brazíliai kis faluban. Egyikük, Kennedy Afonso posztolta ki döbbenten Facebbok-oldalára Joao fotóját, mellékelve személyigazolványát, mely szerint 1884 március 10-én született, így két hónap múlva már a 132. életévét tapossa. Kiderült, a férfi 69 évvel fiatalabb feleségével él, és 101 évesen született meg lánya, a most 30 éves Cirlene Souza, míg unokája 16 éves:

– Mindenfélét hallani, sokan kritizálják és azt állítják, hogy hazudik, mások pedig csodálják a tényt, hogy valaki ennyi ideig élhet - mondja Cirlane a lapoknak - Ez sokszor elszomorít engem, mert minden dokumentálva van, a papírokat pedig már több szakértő is átvizsgálta, és megmondták, hogy nem hamisak - jelenti ki az asszony. A férfi hat éve stroke-ot kapott, de folytatta az életét, naponta háromszor eszik, kedvence a rizs, a hal és a hús, az egyetlen, amit 131 éves képtelen megenni, az a helyi bab-alapú étel, a feijao.

A brazil kormány már kérvényezte Joao felvételét a Guinness Rekordok Könyvébe. A világ legidősebb embere napjainkban a japán Yasutaro Koide, ő 112 éves, míg a világ leghosszabb élettartammal büszkélkedő ember a francia Jeanne Calment volt, aki 1997-ben 122 évesen és 164 naposan hunyt el. Ha bebizonyosodik, hogy Joao annyi idős, amennyi a személyi igazolványában szerepel, azonnal átveszi a vezetést mindkettőjüktől.

© Fotó: Facebook