Elmúlt nyolc év: az LMP szerint duplájára nőtt a kórházi fertőzések száma

Az elmúlt nyolc évben megkétszereződött a kórházi fertőzések száma - idézi az MTI az LMP elnökségi tagjának csütörtöki szavait, Ábrahám Júlia szerint az intézmények pénzhiány miatt nem tudnak megfelelő takarítást biztosítani, és emiatt lépnek át alapvető higiéniai előírásokat is.

Ábrahám Júlia csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: az elmúlt hetekben napvilágra került elemzések szerint 21 ezer 900-ra emelkedett a kórházi fertőzések száma, amelyet a politikus azzal magyarázott, hogy az intézmények a takarítást sem tudják hozzáértőkkel végeztetni, vagy éppen az egyszer használatos eszközöket kénytelenek újrahasznosítani.

Hadházy Ákos társelnök arra mutatott rá: a sajtóban is emlegetett Merényi kórház 2004 óta alkalmaz törvénytelenül egy takarító céget, a visszásságot pedig tizenhárom év elteltével vette észre az állam, akkor, amikor már a kifogások elkésettsége miatt nem tudott lépni a Közbeszerzési Döntőbizottság.

A politikus a pedagógusok világnapjára is felhívta a figyelmet, amelyről azt mondta: az szomorú ünnep Magyarországon, a tanárok azonban nem motiváltak és jókedvűek, hanem sokszorosan megalázottak és túlterheltek.

Kérdésre közölte azt is: nem tud arról, hogy a szocialisták már megkeresték volna pártját, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a választási együttműködésről.