Élményrandevún keresik a szerelmet a magányosok

Befellegzett az erőltetett társkeresésnek. Az igényesebb szolgáltatók igyekeznek olyan helyzeteket teremteni a párra vágyóknak, hogy ne azt érezzék: választaniuk kell az albumból ahhoz, hogy rájuk találjon a szerelem. A főzős, kirándulós, táncos és egyéb programokkal csábító irodák azonban fantasztikus népszerűséggel működnek. Vajon mi a titkuk?
Befellegzett az erőltetett társkeresésnek. Az igényesebb szolgáltatók igyekeznek olyan helyzeteket teremteni a párra vágyóknak, hogy ne azt érezzék: választaniuk kell az albumból ahhoz, hogy rájuk találjon a szerelem. A főzős, kirándulós, táncos és egyéb programokkal csábító irodák azonban fantasztikus népszerűséggel működnek. Vajon mi a titkuk?
Árak:
Társkereső túra:(belföld, három nap)70 ezer Ft
Főzőrandi:9500 Ft/alkalom
Salsarandi:6000 Ft/alkalom
Lakatparti:6000 Ft/alkalom
Színház, vacsora,sportprogram:30-150 ezer/év
A társra vágyó férfi vagy nő elballag egy irodába, előadja az igényeit, majd egy katalógus alapján kezdődhet a mustra. Bár az ismerkedésre egyre kevesebb a lehetőség és az idő, a társkeresésnek ez a formája mégsem nyeri el a többség tetszését. Titkon mindenki arra vágyik, hogy természetes szituációban, könnyedén, vidáman találjon rá élete párjára. Ezt ismerte fel már hazánkban is néhány szolgáltató, aki programokkal igyekszik segíteni a társtalanoknak.
– Havonta szervezünk színházi előadást vagy koncertet, vacsoraestet és hosszú hétvégéket. Maguk a programok megszűrik, hogy közös érdeklődésű emberek találkozzanak – mondja Horváth Tímea, a Duals Társkereső Iroda vezetője. Frankó Ágnes, a Rapid randi háziasszonya egyedi programokkal segíti az ismerkedni vágyókat.
– Legvidámabb programunk a főzőrandi, ahol egy szakács vezényletével készítenek közös ételeket a résztvevők, miközben otthonos körülmények között mindent megtudnak a másikról – mondja Ágnes.
– A lakatpartit egy szórakozóhelyen tartjuk, ahol érkezéskor a lányok lakatot, a fiúk pedig egy kulcsot kapnak, ez jó ürügy az ismerkedésre, így el lehet kerülni a kínos ismerked é s i szövegeket. A rum- és koktélpartin pedig különleges italokat készítenek együtt fiúk, lányok, és meg is kóstolják azokat. Igazán izgalmas lehetőség a SalsaRandi, amely hangulatával is hozzásegít az oldottabb társkereséshez.
– Egy táncfoglalkozáson átlagosan tizenkét fő vesz részt, fiúk, lányok vegyesen. A tánc végén kitöltenek egy tesztet, amibôl kiderül, kinek ki volt a szimpatikus, és ha mindketten úgy gondolják, összekapcsoljuk őket. Előnye, hogy feszengés nélkül, önfeledten lehet táncolni és flörtölni – állítja Weiler Péter, a randivonal. hu vezetője. Sebestyén Márta a saját életéből kiindulva alapította társkereső túra vállalkozását.
– Párommal a neten ismerkedtünk meg két éve. Annak idején nem találtunk céget, ami párkeresőknek szervezett volna kirándulást, így szerveztünk magunknak. A három nap alatt megismertük egymást – mondja lapunknak Sebestyén Márta, a Társkereső Túra Bt. vezetője. Cége olyankirándulásokat szervez, amelyeken a jelentkezők megismerkedhetnek, előtte nem is láthatják egymás adatlapját.
– A társkereső túrán a csapatok 6-10 főből állnak, fele férfi, fele nő arányban. A túra folyamán a résztvevők folyamatosan cserélődő párokban kirándulnak, főznek, játékos feladatokat hajtanak végre, ahol igazán fény derül a másik jellemére. Esténként a csapat együtt van, és közös főzés, borozgatás közben megbeszéli a napi élményeket. A jelentkezők általában üzletemberek, közép- és felső vezetők kevés szabadidővel. A hazai hírességek is igénybe veszik társkereső cégek segítségét? Ernyey Béla próbálkozott már netes társkeresőn, de azt állítja, a könyvéhez gyűjtött anyagot. Mégis elérte a szerelem: megismert meg egy hölgyet, akivel végül több hónapos kapcsolata volt. Vajon a pszichológus szerint a netes randikat kiszoríthatja a kirándulós, főzős, egyéb programokat kínáló társkeresés?
– Feltétlenül, hiszen a „testi” találkozás az első pillanattól kezdve lényeges – véli Csehák Hajnalka. Szerinte a netes ismerkedésnél óriási csalódást okozhat, hogy a levelek alapján felépítünk egy képet a másikról, amit a személyes találka porig rombolhat akkor is, ha előtte kaptunk fényképet, hiszen illatot, hangot, gesztust nem lehet előre látni.


H. Z.–G. J.