Elkezdődött a a migránsnak hitt Viktort és barátnőjét megverő börtönőrök pere

Viktort ütötték, a barátnője is nagy verést kapott. A három támadó közül kettő börtönőrként szolgált, most a vádlottak padján ülnek.
Viktort ütötték, a barátnője is nagy verést kapott. A három támadó közül kettő börtönőrként szolgált, most a vádlottak padján ülnek.

Három jól megtermett ember ült le tegnap a vádlottak padjára a Szegedi Járásbíróságon, a vád szerint ők bántalmaztak három embert 2015. július 18-án, Szegeden. Emlékezetes: egy járókelő telefonjával felvételt is készített a brutális jelenetről, a videó bejárta az internetet.

A három vádlott közül kettő börtönőr volt. A fiút származása miatt támadták meg © Karnok Csaba

Viktor, az egyik sértett Ha­vannában született, egyévesen került Magyarországra, és egy szegedi reklámügynökségnél dolgozik. Magyarnak vallja ma­gát, egyik támadója azonban menekültnek nézte, ezért kötött bele. A vád szerint S. V. a büntetés-végrehajtás volt törzszászlósa azt kiabálta Viktornak: „büdös bevándorló, takarodjál haza, nincs itt semmi keresnivalód!”, továbbá trágár szavakkal is illette. S. V. utána megütötte a férfit és a barátnőjét, Tímeát is, mindketten a földre kerültek, a nő elvesztette az eszméletét. Viktor meg akarta védeni a párját, többször visszaütött. Ezt látva S. V. társai – akik közül az egyik korábban szintén börtönőrként szolgált – is bekapcsolódtak a verekedésbe, többször megrúgták a sértettet, aki a földre került. Percekig rugdosták, taposták őt és a nő testvérét is bántalmazták.

Az egyik támadó. Nem örült a nyilvánosságnak © Karnok Csaba

Tímea súlyos sérülése­ket szenvedett – a járomcsontja több helyen eltört, több foga letört, kilazult –, a barátja és a testvére könnyebben sérült meg. A lány a Facebookra elhelyezett egy képet, amelyet a kórházban készített magáról, ezen jól látható, milyen csúnyán helybenhagyták. S. V.-t és társait közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolják, a tárgyalás hamarosan folytatódik.