Elképesztő! Nyereségvágyból robbantottak a focisták közelében

Őrizetbe vettek egy férfit, akit a dortmundi robbantással gyanúsítanak. A német hatóságok szerint a 28 éves német ás orosz kettős állampolgárságú férfi a gyanú szerint azért robbantott bombákat a Borussia Dortmund busza közelében a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első összecsapáse előtt, mert arra számított, hogy a német egyesület részvényei esni fognak.

Az MTI beszámolója szerint a férfit a baden-württembergi Tübingen város közelében vették őrizetbe, a Bild című német lap értesülése szerint a férfi be is vallotta, hogy spekuláció miatt robbantott. A férfi a támadás napján állítólag opciót vásárolt a klub 15 ezer részvényére, és arra számított, hogy a támadás miatt olcsóbban juthat majd hozzájuk. A német ügyészség szerint erre akkor lett volna lehetőség, ha a játékosok súlyosan megsérülnek, netán meghalnak.

A férfit az adás-vételt bonyolító cég jelentette fel, mert gyanúsnak találták az ügyletet, pénzmosásra gyanakodtak. Emellett a támadó dortmundi szállodájának alkalmazottai is gyanúsnak találták, hogy a férfi a robbanás időpontjában tökéletesen nyugodt maradt, sőt, a szálloda éttermében egy steaket rendelt.

Az eset kapcsán további két férfit köröznek, akik vélhetően részt vettek a támadás előkészítésében. A hatóságok korábban latratóztattak egy feltételezett elkövetőt, akiről azonban később kiderült, hogy nem volt összefüggésbe hozható az esettel.