Elhajtotta a portásnő Lázár Jánost a tiszadobi kastélyból

Turisták között elvegyülve próbált bejutni a tiszadobi Andrássy-kastélyba Lázár János miniszter. A portásnő azonban nem engedte be.
Turisták között elvegyülve próbált bejutni a tiszadobi Andrássy-kastélyba Lázár János miniszter. A portásnő azonban nem engedte be.

– Akkor inkább megnézem az interneten! – így szólt vissza a Bors értesülése szerint a tiszadobi kastély bejáratát fel­­­ügyelő Ica néninek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János.

A kapuőr ugyanis közölte vele: az épület nem látogatható. Az eset idén húsvét előtt történt, amikor Lázár magánemberként, saját autójával, kíséret nélkül érkezett a kastélyhoz. A Népszabadság szerint ugyanis a miniszter úgy tudta, hogy a 2,2 milliárd forintért, európai uniós forrásból és állami támogatásból felújított kastély 2014. június 30. óta újra nyitva van. Ezt hirdette a kastély bejáratához kiakasztott tábla is.
Nem véletlenül álldogált több turista is azon a márciusi napon a kastély előtt, akiknek Ica néni – aki a helyi gyermekvédelmi központban is dolgozik – szintén elmagyarázta, miért nem mehetnek be.

© Fotó: MTI

Lázár ekkor lépett oda a portásnőhöz, aki nem ismerte fel, a miniszter pedig nem fedte fel hivatalát. De nyilván nem lehetett túl elégedett, ugyanis nem sokkal a látogatása után tényleg megnyitott a kastély.

Ica néni egyébként közismert alakja Tiszadobnak, de az eset után már nem szívesen beszélt róla. Sikertelenül próbáltuk elérni helyieken keresztül, akik egyre jobban kiszínezték a történetet. Nem nyugdíjas, ma is aktív dolgozó, és továbbra is a kastély portása.

(Kapcsolódó véleménycikkünket itt olvashatja)