Életéért küzd a megerőszakolt 82 éves Erzsike

Jól szituált, ápolt férfiként ismerik Miklóst, aki megerőszakolta és brutálisan bántalmazta a 82 éves nénit.
Jól szituált, ápolt férfiként ismerik Miklóst, aki megerőszakolta és brutálisan bántalmazta a 82 éves nénit.

Még mindig sokkos állapotban vannak a lakók abban a csöndes, takaros társasházban, ahol egy 56 éves férfi ép ésszel szinte felfoghatatlan dolgot tett. L. Miklós február 23-án hajnalban becsalta magához 82 éves szomszédasszonyát, Erzsikét, majd összeverte és megerőszakolta az asszonyt.

Erzsi néni elájult az átélt trauma közben, Miklós így úgy próbált megszabadulni az asszony élettelen testétől, hogy kihúzta a ház előtti négysávos autóútra, majd a felezővonalon hagyta. Az asszony testét a közelben állók vették észre, akik értesítették a rendőröket, és látták Miklóst befutni a ház főkapuján.

– Még mindig nem hisszük el. Látszott, hogy vannak gondjai, de ezt azért senki nem gondolta volna róla – mondja a Borsnak a ház egyik lakója. – Első látásra nem lehetett észrevenni Miklóson semmit, jól szituált, ápolt férfi, korábban tanárember volt. Azonban tudtuk, hogy valami nincs rendben nála, hallottuk, hogy többször kezelték pszichiátrián az utóbbi években – meséli. A férfit korábban rejtélyes módon kirúgták tanári állásából, utána következhettek nála a pszichés gondok. Az utóbbi időben pedig feltűnően búskomor lett, a házbéliek állítják: ivott is. Tettes és áldozat egyaránt egyedül éltek, azt beszélik, hogy Miklósnak áldozatával egyidős édesanyja van.

– Miklósnak nincs családja, egy idős édesanyja van, de nem együtt éltek. Erzsike körülbelül egy éve a fiával élt, de levágták a kezét és a lábát is a fiúnak, így őt most otthonban ápolják. Azóta Erzsike félős lett – mondja.

Úgy tudjuk, Erzsike paranoiásan rettegett a betörőktől, többször azt képzelte, hogy bejárnak hozzá a rablók, ilyenkor bekopogott a lakókhoz, hogy segítsenek. Az asszonynak ez lehetett a veszte, amikor egy ijedős pillanatában Miklóshoz nyitott be. A környéken többen is úgy tudják, hogy Miklósnak már korábban is voltak hasonló ügyei. Ezt látszik alátámasztani a bíróság közleménye, miszerint a férfit előzetesbe helyezték, ugyanis szabadon engedése esetén fennáll a veszélye annak, hogy hasonló borzalmakat követ el. Ha bebizonyosodik Miklós bűne, tizenkét évet kaphat.

– Kevés ez a 12 év, minimum húsz, de inkább több! Belegondolni is rossz, hogy ez az ember, aki ilyenre vetemedett, egykor gyerekekkel dolgozhatott. Főleg, hogy Erzsi élet és halál közt lebeg, csak reméljük, hogy túléli – szögezte le felháborodva egy házban lakó asszony.