Elégette szerelmét az öngyilkos pesti tűzoltó

Egy volt tűzoltó gyújtotta fel magát és élettársát egy kocsiban Újpalotán. P. István egy ideje készülhetett a kiterjesztett öngyilkosságra. A halála előtti percekben Facebook-posztjában megírta utolsó kívánságát.
Egy volt tűzoltó gyújtotta fel magát és élettársát egy kocsiban Újpalotán. P. István egy ideje készülhetett a kiterjesztett öngyilkosságra. A halála előtti percekben Facebook-posztjában megírta utolsó kívánságát.

Valóságos kivégzés történt péntekre virradó éjjel Újpalotán. A Késmárk utcába egy óra előtt riasztották a tűzoltókat egy lángoló kocsihoz. Az oltás után azonban kiderült, hogy az autóban két felismerhetetlenségig összeégett test van, olyannyira, hogy az áldozatok nemét sem lehetett biztonsággal megmondani.

Pár órán belül azonban fény derült a borzalmas valóságra: P. István az utca egyik kihalt részére kormányozta kocsiját, majd halott szerelmére és magára gyújtotta az autót. Arról majd az orvos szakértő tud biztosat mondani, hogy a hátsó ülésen talált nőt a helyszínen vagy már előzőleg ölte meg.

© © hírpress.hu/Benke Donát

– Csak a lángokat láttam, arra ébredtem – mesélte a Borsnak egy szemtanú. – Ez a terület elhagyatott, két roncstelep van itt meg egy cég. Annak az éjjeli őre riasztotta a rendőröket és a tűzoltókat. Én azelőtt nem láttam és nem hallottam semmit, egy sikolyt sem. Valószínűleg, aki ezt a szörnyűséget tette, mindent eltervezett – vélekedett az asszony.

P. István évekig tűzoltóként szolgált, ha valaki, akkor ő tisztában volt vele, hogy miként legyen biztos a tűzhalál. Információnk szerint benzinnel és olajjal is rásegített, hogy jól égjen a tűz. Facebook-profilján a halála előtti percekben egy búcsúüzenetet is hagyott, amely mellé egy ismert, csodálatos egyházi éneket tett ki kísérő zeneként. „Egy szál virágot csak! Ennyit kérek” – írta ki a közösségi oldalra utolsó szavait a 44 éves férfi. Az ismerősök mélységesen megdöbbentek: „Ezt nem csinálhattad, tűzoltó bajtársam!” – írták.

© © hírpress.hu/Benke Donát • Bors / Móricz István

István az utóbbi időben a fővárosban buszsofőrként dolgozott. Egyszer már elvált, abból a házasságból egy kisfia született. Meggyilkolt szerelmével élettársi kapcsolatban élt. Úgy tudni, hogy a nőnek is volt előző kapcsolatából két gyermeke, de közöset nem vállaltak.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!